8-daagse rondreis Oosterse Betovering

Pluspunten van deze reis
  • Koningssteden Rabat, Fès, Meknès en Marrakech
  • Bezoek aan Volubilis
  • Twee volle dagen in Marrakech

Reisomschrijving

Tijdens deze 8-daagse rondreis door Marokko bezoekt u alle vier de Koningssteden Casablanca, Rabat, Meknès en Fès. De Koningssteden zijn oude de hoofdsteden van de dynastieën die in Marokko geheerst hebben in de afgelopen eeuwen. De rijkdom uit deze tijden is nog duidelijk zichtbaar aan de prachtige gebouwen, indrukwekkende medersa's en weelderige tuinen.

Vanuit Casablanca reist u via Rabat aan de Atlantische Oceaan naar Meknès dat, met haar vele monumenten en paleizen, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Onderweg brengt  u ook een bezoek aan Volubilis, een Romeinse ruïne stad die tot in de 18de eeuw bewoond is gebleven en waar nog veel Romeinse mozaïeken te zien zijn.

Uw bezoek aan Fès is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de geurende verfbaden van de leerlooierijen. Maar deze stad is ook bekend vanwege de prachtige tapijten en het kleurige aardewerk. De medina die al in de 11de eeuw haar huidige vorm heeft gekregen is ook door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

U eindigt de rondreis in Marrakech waar u ruim de tijd heeft om rond te dwalen in de levendige souk en over het bekende plein Djemaa El Fna. Samen met uw gids maakt u een stadstour zodat u er zeker van bent dat u geen hoogtepunt hoeft te missen!

Groepsgrootte

  • Minimaal 7 / maximaal 14 deelnemers

Vluchtinformatie

 

AT 851Amsterdam - Casablanca17.40 - 20.10
AT 402Marrakech - Casablanca 10.15 - 10.55
AT 850Casablanca - Amsterdam 12.20 - 16.50

De totale duur van de vlucht per enkele reis voor de heenreis bedraagt circa 3,5 uur en voor de terugreis circa 5,5 uur (inclusief eventuele overstap(pen)).

Let op: bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Reis & Inspiratiedagen

Datum Tijd Plaatsen
za. 11 okt. 14:00 86
Om de FOX website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Akkoord & sluiten