15-daagse groepsrondreis Argentinie en Chili

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Je logeert tijdens je rondreis in goede toeristenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met bad of douche en toilet, telefoon en meestal airconditioning.

  Verder controleren wij de accommodatie twee keer per jaar op service en kwaliteit!

 • Beste reistijd

  Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. Argentinië beschikt over vrij veel verschillende klimaattypen. Het noorden heeft een tropisch klimaat, waar het 's zomers wel warmer dan 40 graden kan worden. Het is er 's winters, in de maanden juni tot en met september, rond de 16 graden. Het zuiden is een stuk frisser, hier heerst een koud woestijnklimaat, waar het 's zomers niet warmer wordt dan 15 graden.

  Het noorden van Argentinië is heel het jaar goed te bezoeken al kan het er in de zomer, als het in Nederland winter is, wel erg warm worden en vooral in januari en februari kunnen er ook flinke regenbuien vallen. Het zuiden kun je beter in de maanden oktober tot en met maart bezoeken, de temperatuur is dan aangenaam en de dagen zijn een stuk langer. Het midden van het land kun je goed in de Argentijnse lente of winter bezoeken. Het weer is deze periode over het algemeen goed.

 • Elektriciteit

  In Argentinië gebruikt men 220 Volt wisselstroom, 50 Hertz. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen. 

  Aangezien er meerdere vormen stopcontacten gangbaar zijn raden wij je aan een “wereldstekker” mee te nemen.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  Kraanwater is NIET drinkbaar en flessen mineraalwater zijn overal te koop.

  Argentinië staat over de hele wereld bekend om zijn goede kwaliteit vlees en wijn en de Argentijnen zelf eten dan ook de meeste kilo’s vlees per jaar. Er is een keuze van restaurants met gerechten uit vrijwel alle landen ter wereld op de kaart, maar eigenlijk kun je niet om de uitzonderlijk goede Argentijnse vleesgerechten heen. Bovendien zijn deze vaak het voordeligst. Je doet er echter heel verstandig aan om op straat klaargemaakt eten niet te nuttigen.

  Ook voor een goed glas wijn kun je in Argentinië terecht en uit de gebieden rond Mendoza en Cafayate komen de beste wijnen van Zuid-Amerika vandaan.

 • Fooien

  Het is gebruikelijk om in restaurants ongeveer 10% van de rekening aan fooi te geven.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter zijn niet alle memory sticks zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raad je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor je camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen voor je camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een "wereldstekker" voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol.

  Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De officiële munteenheid van Argentinië is de Peso. In het verleden was deze munt één-op-één gekoppeld aan de dollar, waardoor Argentinië voor toeristen een relatief duur land was.

  Het economische beleid was er opgericht de inflatie in bedwang te houden en de laatste devaluatie van de peso heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de prijzen omlaag zijn gegaan en het land daarmee een veel aantrekkelijkere bestemming is geworden. Creditcards, met name Mastercard en Visa, worden vrijwel overal geaccepteerd (met uitzondering van Noord-Argentinië). Pinnen (ook met creditcard) kost geld (circa 5 euro per handeling) en er kunnen slechts 2000 peso’s (ongeveer 100 euro) gepind worden.

  Travellercheques (uitsluitend in de grote steden bruikbaar) zijn eigenlijk niet meer nodig, omdat je op veel plaatsen kunt pinnen. Daarnaast raden wij je aan om contante Euro's mee te nemen. Deze zijn vooral handig aan het begin van je reis, omdat je dan al een aantal gewenste excursies contant bij de reisleiding kan betalen. Het is niet altijd mogelijk om in één keer grote hoeveelheden te pinnen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij inchecken een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van je drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Ambassade van Argentinië
  Javastraat 20
  2585 AN Den Haag
  Tel: (+31)(0)70-3654836

  Ambassade van Nederland
  Edificio Porteño II Olga Cossenttini 831
  piso 3 (C1107BVA) Buenos Aires
  Tel.:(54-11) 4338-0050
  Fax.: (54-11) 4338-0060/70
  E-mail: bue@minbuza.nl

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  Wat neemt u verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en een fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook van je creditcard, niet!

 • Reisbegeleiding

  Tijdens de rondreis word je begeleid door een Nederlandse reisleider. Hij/zij is ook je aanspreekpunt tijdens de gehele reis in geval van vragen of probleempjes.

  Naast deze Nederlandstalige reisleiding, maken we ook gebruik van lokale Engelssprekende gidsen om zoveel mogelijk informatie over het land, natuur en bevolking te krijgen.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  De meeste winkels zijn te vinden in de binnensteden. De laatste jaren zijn er, in Buenos Aires en andere belangrijke steden,  ook grote winkelcentra gebouwd. Hier kun je terecht voor producten van hoogwaardige kwaliteit terecht zoals: leer, designproducten, maar ook voor handwerk en antiek.

  De winkels zijn geopend van negen uur 's morgens tot half acht ’s avonds.
  Grote winkels zijn vaak dagelijks tot redelijk laat in de avond geopend, maar vanwege de siësta sluiten de winkels buiten de grote steden vaak tussen de middag.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs (zeker geen bont) op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een mobiele telefoon. Je kunt je mobiele telefoon prima gebruiken in Argentinië (en Chili). Wij adviseren je van te voren contact op te nemen met je provider voor wat betreft de mogelijkheden en de eventuele (meer) kosten.

  Ieder hotel in Argentinië heeft internetfaciliteiten en/of WiFi. Je dient er rekening mee te houden dat de verbinding weliswaar wel langzamer is dan in Nederland gebruikelijk is. In Torres del Paine dien je rekening te houden met het feit dat het daar bijna onmogelijk is om op de WiFi te komen.

 • Tijdsverschil

  Gedurende de Nederlandse zomertijd is het in Argentinië vijf uur vroeger dan in Nederland en tijdens de wintertijd vier uur.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Voor Argentinië en Chili zijn vaccinaties niet verplicht, inentingen zoals Hepatitis A en B en DTP worden zeker aangeraden. In het noorden / noordoosten zijn eveneens maatregelen tegen gele koorts en malaria van belang.

  Voor een bezoek aan Brazilië zijn de volgende vaccinaties aanbevolen:
  D.T.P. Hepatitis A en B en Gele koorts.

  De gezondheidszorg alsmede de aanwezigheid van eventuele medicijnen is van een hoog niveau. Medische behandelingen in privéklinieken zijn duur.

  Op de pagina Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee drinken (met suiker) altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem jezelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht je op je verre reis toch te maken krijgen met deze verschijnselen, geef dat even door aan uw reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) meldt dat het risico op een infectie met het zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika en de Cariben sterk is afgenomen. 
  Zie voor veel gestelde vragen over zwangerschap en Zika daarom de website van het RIVM. 

  Wil je met betrekking tot mogelijke andere risico factoren zoals Dengue informatie hebben, dan verwijzen wij je graag door naar de website https://www.anvr.nl/reisinformatie/bestemmingen.aspx.

  Met betrekking tot de muggen geldt in het algemeen: 
  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat. 
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer je op je kamer aanwezig bent.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Helaas heeft reizen door Zuid-Amerika niet altijd het imago van 'veilig'. Echter, wanneer je je sieraden en dure horloges thuis laat en je reisdocumenten en geld in een tasje onder je kleding draagt of achterlaat in de kluis van je hotel, is reizen in Argentinië net zo veilig als in elk ander land. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  Vanwege de enorme afstanden is voor reizen binnen Argentinië het vliegtuig het meest geschikte vervoermiddel. Vanaf het nationale vliegveld ‘Jorge Newberry’ vertrekken dagelijks diverse vluchten naar de verschillende grote steden.

  Daarnaast is het busvervoer in Argentinië van een hoogwaardige kwaliteit, vooral de langeafstandsbussen zijn perfect en vertrekken bovendien bijna allemaal op tijd. Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt. Argentijnse taxi’s zijn ruim voorhanden en bovendien relatief goedkoop.

  De bekende internationale autoverhuurbedrijven vind je in alle grote steden en op de luchthavens, maar een auto huren is praktisch, maar behoorlijk prijzig. Een internationaal rijbewijs behoort tot de vereisten en is verkrijgbaar bij de ANWB (pasfoto meenemen). 

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Argeninië hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker voor je te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen dien je rekening te houden met €130,- per persoon per dag (dit is inclusief optionele excursies). Na betaling van de excursies ben je ongeveer €50,- per persoon per dag kwijt voor lunch en diner. 

  In restaurants en winkels kun je praktisch overal met pinpas en/of creditcard betalen (uitzonderingen daargelaten). Helaas is pinnen in Argentinië een erg dure aangelegenheid. Het bedrag dat je ter plaatse kunt opnemen via een pinautomaat is vaak zeer laag en je betaalt daar helaas hoge kosten voor. Wij adviseren je dan ook om voldoende Euro's in contanten mee te nemen, hiermee kun je bijvoorbeeld ook excursies betalen en uiteraard kun je ze inwisselen tegen lokale valuta. Op de dag van aankomst kun je al je excursies al boeken en afrekenen bij de betreffende reisleid(st)er, zodat je niet met veel geld over straat hoeft te lopen. 

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens je reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat  je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update januari 2019

clock
Het is nu: 15 juli 2020 15:49 Tijdzone: Argentina Standard Time

Lees alles over