Regio's & Plaatsen in Argentinië

Regio's & Plaatsen Argentinië

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Argentinië? Lees hier meer over Buenos Aires, Cordoba, ElCalafate, Mendoza, Perito Moreno en Ushuaia.

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië. Deze bruisende en stijlvolle stad wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Buenos Aires heeft vele hoogtepunten en verschillende wijken, waaronder de kunstenaarswijk La Boca met kleurrijke huizen. Een bezoek aan deze miljoenenstad is een wereldse ervaring.

Alles over Buenos Aires

Cordoba

Cordoba is een bruisende stad in Argentinië. In het centrum van de stad staan koloniale gebouwen, historische monumenten en liggen prachtige pleinen. De stad is in de avond ook erg gezellig met veel marktjes en straatmuziek.

Alles over Cordoba

El Calafate

El Calafate is een gezellig plaatsje aan het immense Lago Argentino meer. De plaats grenst aan het nationale park Los Glaciers en wordt omgeven door enorme gletsjers. De bekendste gletsjer is Perito Moreno. Er vallen regelmatig gigantische blokken ijs van deze gletsjer af, die vervolgens met veel lawaai in het meer terecht komen.

Alles over El Calafate

Foz do Iguaçu

Foz do Iguaçu ligt dichtbij de Iguaçu watervallen. Deze immense watervallen zijn waanzinnig mooi. Met veel lawaai vallen er miljoenen liters water naar beneden. De watervallen liggen in een tropische setting met een uitbundige begroeiing en een rijk dierenleven.

Alles over Foz do Iguaçu

Mendoza

Mendoza is de wijnstad van Argentinië. In de omgeving zijn talloze wijnproeverijen te bezoeken. De stad heeft veel pleinen met gezellige terrasjes en marktjes waar antieke spullen verkocht worden. Kenmerkend voor Mendoza zijn de schone straten en de groene parken die goed onderhouden worden.

Alles over Mendoza

Ushuaia

Ushuaia is de meest zuidelijke stad op aarde en wordt ook wel 'het einde van de wereld' genoemd. Het is een knus stadje met houten huizen die in vrolijke kleuren geschilderd zijn. In de omgeving liggen nationale parken, meren, moerassen en bossen waar veel dieren leven.

Alles over Ushuaia