Vakantie Oranjestad

Oranjestad is de historische Nederlandse hoofdstad van Aruba en is gelegen aan de Paardenbaai aan de pittoreske zuidkust van het eiland. De stad is ontstaan omstreeks 1790 toen steeds meer mensen zich in de buurt van de belangrijkste haven gingen vestigen. Rond deze tijd besloot men een fort te bouwen om het eiland te beschermen tegen invallen van zeerovers. Dit fort is bekend onder de naam Fort Zoutman en is het oudst bewaard gebleven gebouw op Aruba. Toen 25 jaar na de oplevering van Fort Zoutman bijna de helft van de bevolking in de nabijheid hiervan woonde, besloot de gouverneur de stad naar het ‘Huis van Oranje’ te noemen.

Het belangrijkste winkelcentrum van het eiland is gevestigd in de Caya G.F. Betico Croes straat, maar ook aan de haven liggen diverse gezellige winkelcentra. Het havengebied is de plek om te winkelen voor Arubaanse kunst en lokale handwerken. Hier vind je ook de bekende Wilhelminastraat met de nog oorspronkelijke bebouwing van hoge kleurrijke huizen.

Momenteel wonen er zo’n 20.000 mensen in Oranjestad en is het gehele zakencentrum, alsmede alle overheidsdiensten hier gevestigd. Het wereldberoemde Arubaanse carnaval en tal van andere leuke evenementen spelen zich af in Oranjestad. Ook cultuurliefhebbers kunnen in Oranjestad hun hart ophalen, de stad kent namelijk verschillende interessante musea, kerken en historische gebouwen.