Vakantie Adelaide

Omgeven door rollende heuvels, wijnlanden en fruitplantages ligt volgens velen de culinaire hoofdstad van Australië. Adelaide, ook wel de 'City of Churches' genoemd, is een aantrekkelijke plek om te zien. De verschillende oude kerkgebouwen staan zij aan zij met moderne architectuur.

Rond de stad liggen tientallen nationale parken en beschermde natuurgebieden, waar reizigers kunnen wandelen, fietsen en duiken. De zandstranden, culturele evenementen, kunstmusea en culinaire traktaties bieden echter genoeg reden om een aantal dagen door te brengen in de hoofdstad van South Australia.

Levensgenieters en foodies
Honderden multiculturele restaurants, wijnbars en pubs maken de stad een bestemming voor levensgenieters en foodies. Wijnliefhebbers zitten hier helemaal goed: Barossa Valley, een van Australiës oudste en bekendste wijnregio's, ligt op een uur rijden van de stad. Een bezoek aan een van de wijngaarden in dit gebied is zonder meer de moeite waard – en een proeverij mag dan natuurlijk niet ontbreken!

De gevarieerde bevolking van Adelaide heeft smaken van over de hele wereld samengebracht in deze stad. Zo zijn er talloze Italiaanse, Vietnamese en Thaise restaurants van hoge kwaliteit. De multiculturele eetgelegenheden worden afgewisseld met Australische klassiekers. Lokale vruchtenjam en een pie floater, vleespastei drijvend in erwtensoep, zijn de bekendste traditionele producten uit Adelaide en omgeving.

Kunstzinnig Australië
Adelaide is een hub voor creatieve zielen – tijdens elk seizoen kan men in hier genieten van artistieke, muzikale en culinaire festiviteiten. Alle vormen van beeldende kunst zijn in overvloed te vinden in de kunsthallen, galeries en musea van Adelaide. Het Migration Museum biedt een interactieve reis door de geschiedenis van Australische migratie.

De hoofdstad van South Australia staat wereldwijd bekend om de festivals die het hele jaar door gevierd worden. Het tweejaarlijkse Festival of Arts is bijvoorbeeld een van de grootste kunstfestivals ter wereld. Speciaal voor dit festival werd in de jaren '70 het stijlvolle gebouw van het Adelaide Festival Centre geopend. Hier vinden tegenwoordig de belangrijkste muziekoptredens, theatervoorstellingen en evenementen plaats.