Vakantie Alice Springs

Als het letterlijke hart van Australië, ligt Alice Springs in het centrum van het Australische continent. Het afgelegen stadje heeft daarom geen stranden, maar wel een unieke omgeving van rood woestijnzand, bizarre rotsformaties en de eeuwenoude tradities van de Aboriginals. Als een van de meest gastvrije plekken in het land hoort Alice Springs thuis op elk reisschema in Australië. Hier ligt immers het échte Australië, met de bijne buitenaardse landschappen en een bijzonder rijk cultureel erfgoed. Maak kennis met het kloppende hart van de Australische outback!

Woestijn en rotsen
Rond Alice Springs ligt het Rode Centrum van Australië, een woestijngebied vol rotsformaties en Aboriginal-tradities. Een van de populairste bezienswaardigheden in dit gebied is Uluru of Ayers Rock. Deze indrukwekkende oranje rots is een van de meest iconische plekken van Australië. Bij zonsopkomst en zonsondergang verandert de kleur op sprookjesachtige wijze naar dieprood, donkerpaars of lichtroze.

Tussen Alice Springs en Ayers Rock ligt Kings Canyon, een kloof met wanden van 300 meter hoog. Wandel door deze kleurrijke omgeving met een van de spectaculairste uitkijkpunten van Australië. Bezoek Finke Gorge Nationaal Park om de bizarre rotsformaties in Palm Valley te bewonderen. Hier leven unieke planten en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen.

Ontmoet de Aboriginals
De inheemse bewoners van Australië worden de Aboriginals genoemd. Ongeveer 50.000 jaar geleden bereikte dit nomadische volk Australië. Tegenwoordig leven de meeste Aboriginals in stedelijke gebieden, maar er zijn ook nog afgelegen dorpen waar de mensen op traditionele wijze leven. Op een aantal van deze plekken kunnen reizigers in contact komen met de cultuur, tradities en kunst van de inheemse Australische bevolking.

In Alice Springs ligt het Museum of Central Australia. Leer hier over de geschiedenis en cultuur van de eerste bewoners van het Australische continent. In het Araluen Arts Centre zijn wisselende tentoonstellingen met een combinatie van eeuwenoude en moderne werken van Aboriginal-kunst.