Vakantie Brisbane

Van de oostkust van het Australische continent ligt de hoofdstad van Queensland: het relaxte Brisbane. Schoon, modern, levendig en gastvrij – Brisbane is een plek om bij te komen en te ontspannen. Brisbane wordt nog wel eens over het hoofd gezien naast steden als Sydney en Melbourne, maar deze sfeervolle kustplaats heeft unieke kenmerken die nergens anders in Australië te vinden zijn.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het gezellige South Bank Parklands, 's werelds grootste koalareservaat en de zonovergoten zandstranden van de Sunshine Coast. Dit paradijs voor surfers, zonaanbidders en waterratten ligt ten noorden van Brisbane. Ongerepte stranden, watersport-activiteiten en betoverende wandelgebieden liggen klaar om ontdekt te worden.

South Bank Parklands
Het gezelligste deel van Brisbane is te vinden in het hart van de stad. Wandel over de Victoria Bridge en verruil de metalen jungle van het zakelijke centrum voor een groen paradijs bestaande uit regenwoud, grasvelden, promenades en fonteinen. South Bank Parklands is het recreatieve centrum van Brisbane. Ga hierheen voor een wandeling door het park, een maaltijd in een toprestaurant of een duik in een van de publieke zwembaden of het door mensen aangelegde Streets Beach.

Fenomenale uitzichten
Een van de spannendste, maar ook toegankelijke attracties in Brisbane is het beklimmen van de Story Bridge. Een makkelijk begaanbare trap leidt naar het uitkijkpunt op de brug. Vandaar is een prachtig uitzicht te zien over de gebouwen van de stad, de glinsterende rivier en de glooiende bergketen ten westen van Brisbane, de Scenic Rim.

Voor een heel ander perspectief beklimt u de 287 meter hoge berg Coot-tha. Populaire fiets- en wandelpaden leiden op en om de berg. Meer dan 1500 hectare aan eucalyptusbossen, watervallen en serene beekjes liggen klaar om ontdekt te worden, met als klap op de vuurpijl een onovertroffen uitzicht over Brisbane. Geen zin om de hele berg op te gaan? Aan de voet van de berg liggen de botanische tuinen en het planetarium van Brisbane – beide zijn perfect voor reizigers met kinderen.