Vakantie Cairns

Witte bounty-stranden, uitgestrekte regenwouden en betoverende koraalriffen – Cairns is de oase van Australië. De stad is omringd met onovertroffen natuurlijke schoonheid en doordrenkt met avontuurlijke activiteiten. Ontdek een onderwaterwereld als nergens anders ter wereld rond het Great Barrier Reef, trek door de oudste regenwouden op de planeet en rust uit op de droomstranden van Cairns.


Zeil naar het Great Barrier Reef
Een van de iconen van Australië is het Great Barrier Reef, 's werelds grootste koraalrif. De aantrekkingskracht van Cairns ligt dan ook voor een groot deel in het feit dat de stad de toegangspoort is tot dit wonder van de natuur. Zeilend op een luxe catamaran reizen we naar Michaelmas Cay, een klein zandeiland gelegen in het rif. Dit eiland staat bekend om de vele vogelsoorten die er leven. Maak al snorkelend kennis met zeeschildpadden, dolfijnen en meer tropische vissen dan waar dan ook in de Atlantische Oceaan.

Door het regenwoud
De regenwouden van de Daintree en Cape Tribulation zijn vanuit Cairns te breiken via de Captain Cook Highway, bekend als een van de mooiste wegen in Australië. Wandel door de schilderachtige Mossman-kloof, vol rivieren en bomen, naar het Alexandra uitkijkpunt. Van hier is het adembenemende uitzicht over de Daintree-rivier en de Koraalzee te zien.

Een ander waanzinnig uitkijkpunt bevindt zich de Canopy Tower in het Daintree-regenwoud. Een groene zee van boomtoppen strekt zich uit in alle windrichtingen; dit is het tropisch regenwoud in al haar glorie! Natuurlijk zijn er meerdere plekken waar regenwouden groeien, maar het Daintree-regenwoud is het oudste nog levende regenwoud ter wereld. Het unieke ecosysteem bevat planten die meer dan 100 miljoen jaar geleden al bestonden.

Weer een ander perspectief op het regenwoud is te ervaren in het dorpje Kuranda, vlakbij de machtige Barron-watervallen. Kuranda is een kunstenaarsdorpje in het regenwoud, dat beroemd is vanwege de markten. Lokale kunstwerken, etenswaren en nijverheidsproducten worden hier in overvloed aan de man gebracht.