Vakantie Coral Bay

In het Ningaloo Marine Park ligt het grootste en toegankelijkste kustrif van Australië. De witte zandstranden lopen direct over in een magische wereld van kleurrijke dieren en planten onder water. In dit paradijselijke natuurgebied ligt Coral Bay, een van de meest geliefde bestemmingen aan de westkust van Australië. Het uitnodigende kustplaatsje heeft voorzieningen voor boottochten, duiktrips, walvis spotten, snorkelen en zeiltochten. Maar boven alles: het is een van de beste plekken op het Australische continent om volledig te ontspannen!


Onderwaterwereld
Er zijn verschillende manieren om de gevarieerde flora en fauna rond het koraalrif te verkennen. Ten eerste zijn er speciale boten met een glazen bodem die vanuit Coral Bay vertrekken. Sta oog in oog met de bont gekleurde vissen en het koraal, zonder zelf het water in te gaan!

Wie nog dichterbij het leven rond het koraalrif wil komen, kan kiezen uit diverse snorkeltochten en duiktrips. Zwem tussen de zeeschildpadden en vissen – er is geen manier om dichter bij dit natuurgebied te komen.

Haaien aaien
Veel mensen zijn bang voor haaien, maar de meeste haaien zijn helemaal niet gevaarlijk voor mensen. De walvishaai, 's werelds grootste vissoort, is bijvoorbeeld een vredige planteneter. Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar deze bedreigde diersoort regelmatig voorkomt, maar het kustrif in Ningaloo Marine Park is daar één van!

Het gigantische, fotogenieke dier is een populaire attractie in de omgeving van Coral Bay. Er zijn dan ook verschillende boot- en duiktochten die zich specifiek richten op het spotten van walvishaaien. Als de haaien tijdens een tocht gevonden worden, is het mogelijk om met de dieren te zwemmen.

Een andere ontmoeting met haaien is mogelijk bij de haaien-crèche aan Skeleton Bay. Een korte wandeling van Coral Bay brengt ons op deze verlaten plek. Elk jaar in de lente, worden de ondiepe wateren een veilige haven voor babyhaaien, die in grote scholen bij elkaar zwemmen.