Vakantie Melbourne

Het is de op één na grootste stad van Australië, maar in sommige opzichten is Melbourne meer cultureel divers dan Sydney. Niemand zal tegenspreken dat we het hebben over een van de meest trendy plaatsen op het Australische continent. De inwoners zijn trots op hun stad, en terecht. Met een passie voor goed eten, een enorme variatie aan uitgaansgelegenheden en een constante stroom aan culturele evenementen doet deze wereldstad niet onder aan het moderne Sydney.


The Little Penguin

Maak een onvergetelijke excursie naar Philip Island om 's werelds kleinste pinguïn te bewonderen!

Een bezoek aan Australië is dus niet compleet zonder een kijkje in deze wereld van Victoriaanse architectuur, kunsttentoonstellingen, multiculturele restaurants, ruime parken en jazz bars. Huur een fiets om sneller kennis te maken met de stad en haar omgeving. Een aantal van de beste bezienswaardigheden zijn zelfs gratis, zoals musea, kerken, het strand van St. Kilda en de prachtige botanische tuinen.

Pinguïns kijken
Een korte boottocht of autorit van Melbourne leidt naar Philip Island, het leefgebied van onder meer de dwergpinguïn en de pelsrob. De 'Pinguïn Parade' is een spectaculair natuurverschijnsel dat elke avond plaats vindt. Bij zonsondergang keren de dwergpinguïns terug naar hun nest na een dag vissen in de zee. Vanaf het kijkplatform hebben reizigers eersterangs plaatsen om te kijken naar dit intieme moment voor de pinguïnkolonie.

Roadtrip langs de oceaan
Een indrukwekkende tocht vanuit Melbourne is een rit over de Great Ocean Road ten zuidwesten van de stad. Misschien wel het spectaculairste deel van de kustlijn van Australië is de bewonderen vanaf deze route. Geen wonder dat de Great Ocean Road behoort tot het nationaal erfgoed van Australië! Ruige kliffen, groen regenwoud en imposante rotsen (ook bekend als 'de Twaalf Apostelen') komen een voor een voorbij. Wandel door verschillende nationale parken, bewonder de wisselende landschappen en neem een pauze bij de mooiste stukjes kustlijn voor een duik in het water, een snelle surfstop of een romantische picknick op het strand.