Vakantie Perth

Als een van de meest afgelegen steden ter wereld, is Perth een unieke bestemming aan de westkust van Australië. Omdat de stad ver verwijderd is van alle andere metropolen in Australië (het is zelfs sneller en goedkoper om van Perth naar Bali te reizen dan naar Sydney), wordt de plaats vaak overgeslagen in de reisschema's. Wie echter de tijd en moeite neemt om naar de Australische westkust af te reizen, zal beloond worden in deze progressieve, wereldwijze en zonnige havenstad.

Wandelen door de bush
Wie de echte Australische bush wil ervaren, hoeft niet ver te zoeken. In Yanchep Nationaal Park, minder dan een uur rijden ten noorden van Perth, kunnen reizigers wandelen tussen de kangoeroes, wallaby's en koala's. De paden door het park variëren van 500 meter tot een uitdagende route van 46 kilometer. Ook liggen hier de Crystal Caves, een verzameling indrukwekkende kalksteengrotten.

Om meer te leren over de inheemse bewoners van Australië, zijn de Aboriginal Experiences een goede aanrader. De cultuur van het Nyoongaar volk wordt hier op interactieve wijze uitgelegd, aan de hand van objecten, zoals speren en boemerangs, en dieren en planten in de omgeving.

Coral Coast
De afgelegen ligging van Perth heeft ook zo zijn voordelen. Het is niet uitzonderlijk om als enige op het strand te zijn, ongeacht de tijd van het jaar. De 40 kilometer aan stadsstranden bieden genoeg ruimte voor iedereen. Dit is een terugkerend fenomeen in west-Australië. Een aantal van de beste stranden van het land zijn te vinden langs de Coral Coast, een ruim duizend kilometer lange kuststrook die loopt van het noorden van Perth tot aan Exmouth.

Langs de Coral Coast liggen maagdelijke baaien, merkwaardige zeedieren en herinneringen aan een aangrijpende geschiedenis. De inheemse Aboriginal-bevolking, Europese kolonisten en ontdekkingsreizigers hebben elk hun stempel gedrukt op de omgeving. Koloniale gebouwen, belangrijke locaties voor de inheemse Australische bevolking en archeologische vindplaatsen liggen verspreid over dit betoverende deel van Australië.