Regio's & Plaatsen in Australië

Regio's & Plaatsen Australië

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Australië? Lees hier meer over onder andere Adelaide, Alice Springs, Cairns, Kununurra, Melbourne, Perth en Sydney.

Adelaide

Omgeven door rollende heuvels, wijnlanden en fruitplantages ligt volgens velen de culinaire hoofdstad van Australië. Adelaide, ook wel de 'City of Churches' genoemd, is een aantrekkelijke plek om te zien.

Alles over Adelaide

Alice Springs

Als het letterlijke hart van Australië, ligt Alice Springs in het centrum van het Australische continent.

Alles over Alice Springs

Brisbane

Van de oostkust van het Australische continent ligt de hoofdstad van Queensland: het relaxte Brisbane. Schoon, modern, levendig en gastvrij – Brisbane is een plek om bij te komen en te ontspannen.

Alles over Brisbane

Cairns

Witte bounty-stranden, uitgestrekte regenwouden en betoverende koraalriffen – Cairns is de oase van Australië.

Alles over Cairns

Canberra

Nee, niet Sydney, maar Canberra is de hoofdstad van Australië! Toen de Australische deelstaten in 1901 werden samengevoegd, moest er een hoofdstad gekozen worden. Zowel Sydney als Melbourne hadden hun zinnen gezet op deze titel, maar in plaats daarvan werd een nieuwe hoofdstad gesticht tussen beide steden in.

Alles over Canberra

Coral Bay

In het Ningaloo Marine Park ligt het grootste en toegankelijkste kustrif van Australië. De witte zandstranden lopen direct over in een magische wereld van kleurrijke dieren en planten onder water. In dit paradijselijke natuurgebied ligt Coral Bay, een van de meest geliefde bestemmingen aan de westkust van Australië.

Alles over Coral Bay

Melbourne

Het is de op één na grootste stad van Australië, maar in sommige opzichten is Melbourne meer cultureel divers dan Sydney.

Alles over Melbourne

Mt. Gambier

In het aantrekkelijke landschap van de Limestone Coast ligt Mount Gambier, gebouwd op de helling van een dode vulkaan. Het gebied rond het stadje ligt vol met geografische verrassingen: een kobaltblauw meer dat 's winters groen wordt, mysterieuze grotten vol stalagmieten en een verzonken tuin.

Alles over Mt. Gambier

Perth

Als een van de meest afgelegen steden ter wereld, is Perth een unieke bestemming aan de westkust van Australië.

Alles over Perth

Sydney

Het Sydney Opera House domineert sinds de jaren '70 de skyline van deze metropool. Het is de grootste stad van Australië en wordt dan ook vaak aangezien voor de hoofdstad van het land.

Alles over Sydney