Vakantie Sydney

Het Sydney Opera House domineert sinds de jaren '70 de skyline van deze metropool. Het is de grootste stad van Australië en wordt dan ook vaak aangezien voor de hoofdstad van het land. Sydney heeft immer alles wat men van een hoofdstad zou verwachten: een drukke haven, enorme parken en een oneindig aanbod aan late-night entertainment.

Bijna zo iconisch als het Sydney Opera House is de Harbour Bridge, die vaak samen in een foto afgebeeld staan. De brug is niet alleen prachtig om te bewonderen, maar kan ook worden beklommen! Onder begeleiding van een ervaren gids, kunnen bezoekers van de onderkant van de brug naar het midden klimmen. Een grandioos uitzicht over de stad is de beloning voor de moeite! 

Cultuur en nachtleven
Niet alleen de skyline van de stad is aantrekkelijk, maar ook in de straten zitten vol met charme en glamour. Een luie dag op Bondi Beach of in de botanische tuinen eindigt daar nooit voor de inwoners van Sydney – er is altijd een nieuw restaurant om uit te proberen, een evenement om bij te wonen of een optreden om te aanschouwen.

In Darling Harbour ligt een verzameling uiteenlopende musea en kunsthallen, zoals het Powerhouse Museum, de White Rabbit en het Hibernian House. Ga naar Chinatown voor de chaotische marktjes en een aantal van de beste restaurants. Kings Cross is de place to be voor een avond uit: hier zijn alle mogelijke bars en clubs tot in de late uurtjes open.


Bezoek de Blue Mountains
In Sydney is niemand ooit ver verwijderd van de natuur: de nationale parken dringen door tot diep in de stad. Een must-see tijdens een verblijf in Sydney is het Blue Mountains Nationaal Park, een ruige bergachtige omgeving begroeid met eucalyptusbomen. Hier komt ook de naam vandaan: door olie die vrijkomt uit de eucalyptusbossen hangt er continu een blauwe gloed over het natuurgebied.

Er zijn hier ontelbaar veel bushwalks die langs de indrukwekkendste bezienswaardigheden van het park lopen. Een hoogtepunt is de Three Sisters, een imposante rotsformatie die boven de Jamison Valley uitsteekt. Verder zijn er verschillende prachtige watervallen, een kabelbaan met waanzinnig uitzicht en het plaatsje Katoomba, waar een aantal gebouwen in art-decostijl te zien zijn.