Bridgetown

Bridgetown is de levendige hoofdstad van Barbados. Het is de enige stad op het eiland en ligt aan een natuurlijke haven. De stad heeft veel bezienswaardigheden en door de vele oude koloniale gebouwen in de buitenwijken, waant u zich terug in de tijd.

De stad is genoemd naar de brug over de Constitution River en telt zo’n 100.000 inwoners. Voor het winkelen gaat u naar Broad Street en om de lokale bevolking beter te leren kennen gaat u naar Swan Street. Hier komen de ritmische geluiden u al van veraf tegemoet.

Het parlementsgebouw van Barbados is een interessante bezienswaardigheid, het is namelijk een van de oudste parlementsgebouwen ter wereld. Rond de haven zijn veel leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden. Wanneer u iets verder de stad in loopt, vindt u de grote St. Michael's Cathedral, een prachtige kathedraal met een compleet rood dak. Wilt u het leven van de lokale bevolking ervaren? Breng dan ook zeker een bezoek aan de Fairchild Street Market, een groente- en fruitmarkt waar de lokale bevolking van Barbados op zaterdag morgen hun inkopen doen.