Vakantie St. Lucia

St. Lucia ligt ten noorden van Barbados en behoort tot de Kleine Antillen. Dit prachtige eilandje is een waar paradijs op aarde. Prachtige parelwitte zandstranden wisselen elkaar af met mooie groene berglandschappen.

St. Lucia wordt ook wel 'the beautiful mango' genoemd, vanwege haar vorm. De hoofdstad van St. Lucia is Castries, wat tevens het commerciële centrum van het eiland is. De bevolking van St. Lucia zijn voornamelijk Afrikaanse afstammelingen en door de verschillende culturen is er een prachtige mix. De vroegere kolonisten uit Frankrijk en Engeland hebben ook veel invloeden achtergelaten en veel ervan zijn nog terug te zien in de architectuur.

De meeste toeristen komen naar St. Lucia om te genieten van het heerlijke tropische klimaat van het eiland, de prachtige stranden en het bijzondere landschap. Soufriére en het eerder genoemde Castries zijn leuke steden en tevens aanleghavens voor de cruiseschepen die rond het eiland varen. Het is geweldig om vanaf een terrasje deze cruiseschepen te bewonderen. Daarnaast zijn de Sulphur Springs, de Diamond Fall Botanical Gardens en de Pitons fantastische bezienswaardigheden op St. Lucia.