Beste reistijd Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka kent een typisch tropisch klimaat, het is er warm en vochtig en de luchtvochtigheid is ongeveer 85%. Bij de kust liggen de temperaturen tegen de 30 graden aan. In het bergachtige binnenland, rond Nuwara Eliya, is het wat koeler. De temperatuur ligt daar rond de 20 graden.

Er is een vrij groot verschil in klimaat tussen het noordoosten en zuidwesten van Sri Lanka. Vanaf oktober tot en met februari heerst in het oosten en het noordoosten de noordoostmoesson, genaamd Maha. In oktober en januari resulteert dit in wisselvallig weer. In november en december kan het zorgen voor flinke neerslag.

In het zuidwesten van Sri Lanka zorgt Yala, de zuidwestmoesson, voor dagelijkse hevige tropische buien van juni tot eind september.

Als u erg gesteld bent op het strand, kunt u beter de regenperiode vermijden, die in het oosten duurt van april tot en met juli. Ook oktober en november zijn natte maanden.

Oktober tot en met maart worden gezien als de beste maanden om het land te bezoeken.

Temperatuur jaaroverzicht in Colombo

Roze lijn = Maximale temperatuur
Blauwe lijn = Minimale temperatuur

Sri-Lanka(colombo)klimaat

Lees meer over Sri Lanka

Sri Lanka vakantie - Reis door veelzijdig Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtige bestemming. Het land is een aaneenschakeling van natuurlijke en culturele hoogtepunten en heeft daarnaast heerlijke stranden om bij te komen van alle indrukken.

Beste reistijd Sri Lanka

Sri Lanka heeft een typisch tropisch klimaat en er is een groot verschil tussen het noordoosten en zuidwesten. December tot en met maart zijn over het algemeen de beste maanden voor Sri Lanka reizen. Lees meer over de beste reistijd Sri Lanka.

Wij verzorgen graag uw Sri Lanka vakantie

Sri Lanka is een perfecte bestemming voor cultuurliefhebbers. De oude hoofdstad Anuradhapura kent vele historische schatten, u vindt hier de grootste stoepa ter wereld. Kandy is het culturele centrum van het land, hier ligt de beroemde Tempel van de Tand van Boeddha.

Ook natuurliefhebbers kunnen tijdens een Sri Lanka vakantie hun hart ophalen. Van de groene theevelden in Nuwara Eliya tot prachtige nationale parken waar u op zoek kunt gaan naar wildlife.

Aan de kust tenslotte, is het heerlijk vertoeven. Het eiland kent vele, langgerekte stranden, vissersdorpjes en leuke kustplaatsen zoals Galle, een vestingstad uit het koloniale verleden. Daarnaast kiezen veel reizigers voor een combinatie Sri Lanka – Malediven als afsluiting van hun reis.

Door Sri Lanka reizen kunt u met ons doen in een groepsreis of singlereis met Nederlandssprekende reisleider, maar ook enkel met uw eigen reisgezelschap. In dat geval reist u met onze Sri Lankaanse chauffeur langs de mooiste hoogtepunten van het land. Wilt u een vakantie Sri Lanka met kinderen? Dan kunt u ook bij ons terecht. Wij bieden georganiseerde familiereizen aan.

Het is ook mogelijk om reizen naar Sri Lanka te combineren met de Malediven. Genoeg reden dus om nu een vakantie Sri Lanka uit te zoeken! Bent u al eerder in Sri Lanka geweest en op zoek naar een andere cultuur, natuur en strandcombinatie? Denk dan eens aan Thailand of Maleisië

Terug naar boven