Vakantie Copacabana

Copacabana is de grootste stad aan het Titicacameer en de vertrekplaats van de boten, die naar het Isla del Sol vertrekken: het heilige Inca eiland. Copacabana, ook een bedevaartsoord, is een perfecte bestemming, waar je heerlijk kunt relaxen in het gezellige stadje, lekker kunt eten in de vele restaurantjes of een dagtour kunt maken naar het eiland Isla Del Sol. Alle restaurantjes zijn wat duurder dan in de rest van het land!

De stad, bekend om zijn prachtige kathedraal, is een belangrijke toeristische bestemming en heeft ongeveer 6000 inwoners. In deze kathedraal staat het beeld van één van de belangrijkste religieuze beelden van het land, namelijk: de Maagd van Copacabana. Zij heeft in de kerk, achter het altaar, een klein kamertje, waar je haar kunt bewonderen. Iedere dag komen er vele chauffeurs, die hier hun auto hier door de pastoor laten inzegenen. Een fascinerend schouwspel.

Het Isla del Sol, het eiland van de Zon, ligt in het Titicacameer en behoort bij Bolivia. Het eiland is heuvelachtig en bestaat voornamelijk uit rotsgronden. Je kunt het bezoeken en er een mooie wandeling maken, maar dan moet je eerst met de boot erheen. Er zijn verschillende wandeltochten, van kort tot wel 5 uur.

In deze omgeving vind je nog veel restanten uit de Inca cultuur, zoals Intiwantana, een pre Colombiaans Astronomisch uitkijkpunt. Maar een wandeling langs de Intinkala, de plaats van de Zon, is ook mogelijk. Ooit was dit de vergaderplaats van de Inca’s en hun raadgevers.

Je kunt ook Calvario beklimmen en als beloning heb je vanaf de top een schitterend uitzicht over het Titicaca meer. Maar houd er rekening mee dat je op bijna 4000 meter hoog bent!