Vakantie La Paz

La Paz, de hoofdstad van Bolivia, ligt op 3658 meter hoogte. In januari is het gemiddeld 10°C en in juli 7°C; er valt gemiddeld 572 mm neerslag per jaar. De hoofdstad van Bolivia heeft meer dan 1 miljoen inwoners en is een sfeervolle boeiende stad met vele bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar, zoals de kathedraal, het kunstmuseum, het plein Plaza de San Francisco en de gevangenis. Op een hoogte van ruim 3600 meter heb je, met name `s avonds, warme kleding nodig als je over de koloniale pleinen wandelt of de verschillende winkels bezoekt. Maar er zijn hier nog andere interessante bezienswaardigheden, zoals de vele musea, kerken, de “heksen markt”, waar je medicijnen kunt kopen, de bloemenmarkt en de indrukwekkende overblijfselen van het eeuwenoude Tiahuanaco.

In de nabije omgeving van de stad kan men skiën of een bezoek brengen aan de surrealistische rotsformaties in de spectaculaire Maanvallei. Dichtbij La Paz, aan het Titicacameer, ligt Copacabana, een sfeervol bedevaartplaatsje met een grote kerk. Bolivianen uit het hele land komen hierheen om hun wensen in vervulling te laten gaan of om een zojuist gekochte vrachtwagen te dopen door deze met de voorwielen het meer in te rijden.

Net buiten La Paz ligt ook een prachtig wandelgebied met een prachtig natuurgebied dat door ervaren wandelaars goed te bewandelen is. Het gezicht van La Paz wordt bepaald door de achtergrond van de met sneeuw bedekte toppen van de piramidevormige Huayna Potosí en de drievoudige top van de Illimani. Die laatste krijgt bij zonsondergang de prachtigste kleuren.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen