Regio's & Plaatsen in Bolivia

Regio's & Plaatsen Bolivia

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Bolivia? Lees hier meer over onder andere Cochabamba, Copacabana, La Paz, Potosi, Santa Cruz, Sucre, Tupiza en Uyuni.

Copacabana

Copacabana is de vertrekplaats van boten die naar Isla del Sol varen. In de stad staat een prachtige kathedraal met het beeld van de Maagd van Copacaban. Dit is één van de belangrijkste religieuze beelden van Bolivia. Copacabana is een gezellig stadje met vele restaurantjes waar heerlijke gerechten geserveerd worden.

Alles over Copacabana

La Paz

La Paz is de hoofdstad van Bolivia. Deze stad is schitterend gelegen in een canyon op bijna 4000 meter hoogte. La Paz is sfeervol en biedt vele bezienswaardigheden, musea en kleurrijke markten. ’s Avonds ontmoet de lokale bevolking elkaar op één van de vele ‘plaza’s’.

Alles over La Paz

Potosi

Potosi is de hoogst gelegen stad ter wereld. Door de hoge ligging is er ijle lucht. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Westerse geschiedenis. De zilverwinning uit de zilvermijnen van Cerro Rico heeft er toe geleid dat Potosi vroeger één van de rijkste steden ter wereld was.

Alles over Potosi

Sucre

Sucre is een Spaans aandoende stad en door UNESCO uitgeroepen tot historisch en cultureel erfgoed. Sucre heeft een koloniale sfeer en wordt ook wel ‘de witte stad' genoemd vanwege de vele witte huisjes. De stad heeft vele bezienswaardigheden en er heerst een aangenaam klimaat.

Alles over Sucre

Tupiza

Tupiza is een kleine grensstad en ligt midden in de woestijn. De enorme lege vlaktes geven een buitenaardse indruk. Tupiza heeft de indiaanse cultuur en is een gezellig stadje waar vrouwen rondlopen in traditionele klederdracht.

Alles over Tupiza

Uyuni

Uyuni is de toegangspoort tot de wereldberoemde Salar de Uyuni, een immense zoutvlakte. Ruwe bergen en gortdroge landschappen zorgen voor een spectaculair uitzicht. Aan de rand van de zoutwoestijn ligt de Tunupavukaan die met al z’n kleuren prachtig afsteekt tegen de blauwe lucht en witte vlaktes.

Alles over Uyuni