Vakantie Sucre

Sucre, gelegen op 2790 meter hoogte, is de hoofdstad van Bolivia met vele koloniale gebouwen en een rustieke sfeer. Volgens velen de mooiste stad van Bolivia; de musea en markten maken het tot een stad waar je je niet zult vervelen! Sucre heeft nog een koloniale sfeer en wordt ook wel 'Ciudad Blanca' of te wel 'de witte stad' genoemd vanwege zijn vele witte huisjes.

Een aantal aanraders om te bezoeken zijn het Antropologisch museum, het Museo Textil Etnografica met kleurrijke traditionele kleding die zo karakteristiek is voor Bolivia, de Kathedraal op het grote plein in de stad, de Plaza 25 de Mayo. Op zondag wordt in de plaats Tarabuco, zo`n 3 uur rijden van Sucre, één van de meest kleurrijke indianenmarkten van Zuid-Amerika. Hier kun je goed handgemaakte kleurrijke truien en andere kleding kunt kopen. Sucre ligt lager dan Potosi en de temperatuur in dit stadje, dat bijna helemaal bestaat uit witgeschilderde huizen, is een stuk aangenamer.

Tegenwoordig geldt de oude binnenstad van Sucre als de best bewaarde Spaanse koloniale stad van Zuid Amerika. In 1991 werd deze binnenstad dan ook opgenomen op de Unesco wereld erfgoedlijst.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen