Vakantie Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is absoluut een wereldstad, die voor ieder wat wils heeft. Tot 1960 was het de hoofdstad van Brazilië, waarna het deze titel af moest staan aan de, totaal nieuw gebouwde, stad Brasilia. Toch is Rio bekender vanwege de bekende stranden, de folklore, de muzikale cultuur en natuurlijk vanwege carnaval!, maar er is meer!

Ondanks de vele moderniseringsgolven zijn er toch enkele historische gedeelten van de stad bespaard gebleven. Rio biedt daarom een ruime keus aan musea, op zowel historisch, religieus als artistiek gebied. Zo moet je zeker een bezoekje brengen aan het museum Nacional de Belas Artes, het museum Histórico Nacional, het museum da República en het museum de Arte Moderna.

Wie van uitgaan houdt, zit in Rio de Janeiro ook zeker goed. De bekendste stranden Copacabana en Ipanema zijn uitgegroeid tot complete stadswijken waarin het uitgaansleven centraal staat. Er bevinden zich honderden bars, clubs en discotheken en degene die wat meer tijd te besteden heeft kan het beste de weekendbijlage van Jornal do Brasil kopen. Hierin staat een uitgebreid overzicht van aanbevolen bars, restaurants, muziekoptredens, films, shows en nachtclubs. Een Engelstalig overzicht van de uitgaansmogelijkheden staat in de maandelijkse gids Rio este mês, this month en is in de meeste hotels te verkrijgen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen