Vakantie Banff

Banff National Park
We horen je denken: "Het kan niet anders dan dat de smaragdgroene bergmeerfoto, met op de achtergrond granieten bergtoppen en in een slakkengang kruipende gletsjers, is gefotoshopt". Wees gerust: alles in Banff National Park is 100% puur naturel, ook de door bergmineralen jade gekleurde meren. Met een beetje geluk schiet je hier een grizzly beer. Met je camera dan. Dit park is een schatkist gevuld met ontelbare Rocky Mountains geheimen. Ga je mee op ontdekkingsreis?

Banff zelf doet aan als een wintersportoord waar het goed toeven is. Naast gezellig shoppen, kun je hier prima uit eten. Probeer eens een Canadees kaasfondue. Zelfs het passeren van de trein, met daaraan gekoppeld eindeloze wagons, heeft zijn charme. Als in een film dendert hij door het park, waarbij de bergen het toeteren van de trein tot in de verre omstreken laten weergalmen. Met als doel het wild te waarschuwen.

Wonderschoon Banff

Waanzinnige natuur en een rijk dierenleven, Banff National Park heeft het allemaal!

Deze spoorlijn en het paleisachtige Banff Springs Hotel zijn onlosmakelijk met de opkomst van het park verbonden. Met de ontdekking van warmwaterbronnen tijdens de aanleg van het treinspoor, werd eind negentiende eeuw het eerste nationale park van Canada opgericht. De bouw van Banff Springs Hotel volgde snel. Sindsdien is Banff is de ideale uitvalsbasis om de overweldigende natuuromgeving te ontdekken. En op één op andere manier siert het onmiskenbare hotel steeds weer het decor.

Een uitstapje naar het uitzichtpunt Surprise Corner is een aanrader. Hier kijk je over de wilde Bow rivier met de bergpieken van Sulphur Mountain op de achtergrond en centraal het historische Banff Springs Hotel, ook wel 'Castle of The Rockies'. Achter het hotel kun je heerlijk langs deze rivier wandelen. Via de goed begaanbare trappen kom je bij de Bow watervallen, waar je getrakteerd wordt op een gratis licht- en waterconcert.  

Verlies je hart aan het gletsjermeer Lake Minenewanka, waar de bergen weerspiegelen in het rimpelloze water. Een ideale plek om ‘wildlife’ te spotten, zoals de zwarte beer, de kleine versie van de grizzly beer. Uiteraard staat beren spotten hoog op ieders lijstje! De grizzly beer leeft veelal in hoger gelegen gebieden. Zoals Sulpher Mountain, te bereiken met de Banff Gondela. Hier kun je prachtig wandelen. Let wel, het kan hier fris zijn, dus wees voorbereid. Het adembenemende uitzicht over Banff NP is het summum. En… ook hier is Banff Springs Hotel met het typerende groene dak prachtig zichtbaar. 

Uit ervaring weten we dat dat veel bezoekers Banff National Park bezoeken om oog in oog te staan met een beer. Wij raden je aan het nationale park niet speciaal om deze reden te bezoeken, maar vooral te genieten van de ongelooflijk gevarieerde, weidse en pure natuur met al haar rijke planten- en dierenwereld. Vaak spot je een beer juist dan wanneer je dit niet verwacht. Eén ding is zeker, Banff Springs Hotel zal je zeker spotten!


We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen