Regio's & Plaatsen in Canada

Regio's & Plaatsen Canada

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Canada? Lees hier meer over onder andere Banff, Montréal, Mount Whistler, Québec, Toronto en Vancouver.

Banff

Banff is vooral bekend, vanwege haar ligging in één van de oudste en beroemdste nationale parken van Canada, waar je kunt genieten van de rust en de prachtige natuur.

Alles over Banff

Calgary

De zuidelijk gelegen jonge rivaal van Edmonton bestaat uit een indrukwekkende verzameling wolkenkrabbers van glas en staal die tussen de heuvels genesteld ligt. Deze stad richt z'n blik eveneens op de toekomst.

Alles over Calgary

Montreal

Montréal is na Toronto de grootste stad van Canada. De hele stad heeft een onmiskenbare (Frans) Europese uitstraling, wat zeer uniek is voor Noord Amerika.

Alles over Montreal

Niagara Falls

Eén van de vele hoogtepunten van de Verenigde Staten zijn de wereldberoemde Niagara Watervallen op de grens met Canada. ‘s Avonds worden de watervallen spectaculair verlicht waardoor deze ook in het donker bewonderd kunnen worden. Stap op één van de boten die ons bijna tot onder de watervallen brengt. De kracht van het water is onvoorstelbaar.

Alles over Niagara Falls

Québec City

Het historisch centrum van de stad Québec is ontstaan in 1608 en is een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. De oude stad beschikt over geplaveide straten, historische gebouwen en vestingwerken.

Alles over Québec City

Rocky Mountains

De meest populaire toeristische bezienswaardigheden vind je in de Rocky Mountains, het majestueuze bergmassief dat zich uitstrekt langs de grens met British Columbia. De eerste ontdekkingsreizigers die dit gebied verkenden, omschreven de besneeuwde bergtoppen, die, zo ver het oog reiken, fel afsteken tegen de heldere blauwe lucht, als een "zee van bergen".

Alles over Rocky Mountains

Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Toronto geldt daarbij als het meest commerciële, industriële en financiële hart van het oosten van Canada en is vanwege haar grootte een zeer opmerkelijk schone stad.

Alles over Toronto

Vancouver

Vancouver is een stad die plezier hoog in het vaandel heeft, want er wonen meer joggers, skiërs, tennissers, zonaanbidders, zeilers, sportvissers en frisbee-fanaten dan in welke andere Canadese metropool dan ook. Binnen de stadsgrenzen vind je een bijna 15 km lang (voor iedereen toegankelijk) strand, jachthavens, golf courses en honderden tennisbanen.

Alles over Vancouver

Victoria

Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia op de zuidpunt van Vancouver Island, doet z'n naam eer aan. De kosmopolitische inwoners van Vancouver hanteren het spottende gezegde, dat deze meest Britse stad van Noord-Amerika 'achter het tweedgordijn' ligt, maar de plaatselijke bevolking slaat, vooral gedurende het toeristenseizoen, klinkende munt uit hun 'Englishness'.

Alles over Victoria

Whistler

Mount Whistler is met zijn twee bergen het mooiste ski-resort van British Colombia, misschien wel van heel Canada. Het pittoreske dorpje ligt op nog geen 120 kilometer van Vancouver en bied je niet enkel skiplezier in de winter, maar ook vele sportieve activiteiten in de lente- en zomermaanden.

Alles over Whistler