17-daagse privé rondreis met huurauto Canadees Natuurwonder

 

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Tijdens je fly/drives, logeer je altijd in goed verzorgde toeristenklasse hotels/motels en bij sommige zelfs op een ranch of in een logde in de verschillende wildparken (dit staat altijd aangegeven).

  Je verblijf is op basis van logies en de kamers zijn op basis van 2-personen met een badkamer en suite met douche/bad en toilet.

 • Elektriciteit

  In Canada (en Alaska) heeft men 110 Volt. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar daar is hier in Canada een “wereldstekker” voor nodig.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Entreegelden parken

  Voor een bezoek aan de Canadese Nationale Parken (inclusief o.a. Banff, Jasper, Kootenay, Mount Revelstoke en Pacific Rim National Park) dien je bij het binnenrijden entree te betalen. De kosten bedragen circa CAD 10 per persoon per park per dag. Je kunt bij aankomst op de luchthaven ook een Parks Canada Discovery Pass kopen waarmee je voor circa CAD 70 per persoon (of CAD 140 per gezin) een jaar lang toegang krijgt tot de parken.

  Voor het betreden van de Provincial Parks hoeft geen entree betaald te worden.

  Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

 • Eten en drinken

  In het Engelse gedeelte van Canada was het eten en drinken lange tijd gebaseerd op de Britse traditie. Er zijn geen echt aparte gerechten van dit gebied, maar goede maaltijden zijn volop te verkrijgen. Ook voedsel van andere nationaliteiten is makkelijk te krijgen, want de Canadese keuken heeft veel weg van de Europese.

  Er zijn eenvoudige zelfbedieningsrestaurants, fast food restaurants van alle internationale ketens en exclusieve specialiteitenrestaurants. Ook de grote warenhuizen bieden meestal een restaurant met bijzonder populaire prijzen voor goede kwaliteit. De avondmaaltijd is voor de Canadezen het belangrijkst, tijdens de lunch gebruikt men meestal een snack.

  De verkoop van alcoholistische dranken is gebonden aan regels. Deze dranken mogen alleen in winkels van de regering verkocht worden. Deze zijn vaak 's nachts, op zondag en tijdens feestdagen gesloten.

  Indicatie kosten maaltijden:
  Ontbijt    6 - 11 CAD
  Lunch     9 - 17 CAD
  Diner      13 - 22 CAD

 • Fooien

  In Canada is in de dienstverlening over het algemeen bedieningsgeld niet inbegrepen. In de regel geeft men in hotels en restaurants een tip van 10 tot 15% op de te betalen rekening. Ook taxichauffeurs en bijv. kappers verwachten een fooi.Verzeker je er wel eerst van dat men het bedieningsgeld niet al heeft bijgeteld.

 • Fotograferen

  Als fotograferen je hobby is dan is Canada een paradijs!
  Een schitterende natuur en interessante steden zijn absoluut de moeite waard om vastgelegd te worden.

  Algemene informatie digitale fotografie:
  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, neem dus voldoende geheugenkaartjes mee! In de hotels kun je je accu’s en batterijen voor je camera eenvoudig opladen, maar daar is wel een 'wereldstekker' voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol. Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits.

 • Geld en Valuta

  De Canadese munt is de Canadese Dollar. Er zijn munten van 5, 10, 25 en 50 cent en 1 en 2 Dollar. Bankbiljetten zijn er van 1, 2 ,5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1.000 Dollar. In Alaska (Verenigde Staten) is de munteenheid, de Amerikaanse Dollar. De waarde van deze valuta varieert per dag. Houd er rekening mee dat de meeste artikelen geprijsd staan exclusief tax. Je moet er dus gemiddeld zo'n 7% bijtellen.

  Contant geld en reischeques:
  Travellercheques zijn eigenlijk niet meer nodig, omdat je overal kunt pinnen. De beste manier om overal te kunnen betalen is de volgende: wat cash geld in Can. Dollars/euro’s, je girobetaalkaart/europas en een creditcard (Visa Card en Mastercard zijn de meest gebruikte). Let er overigens wel op dat je pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kun je je pinpas niet gebruiken.
  Canadese dollars zijn bij alle banken in Nederland te bestellen en geld kun je wisselen bij een Canadese bank, (open van 10.00 tot 16.00 uur van maandag tot vrijdag.) Op enkele plaatsen zijn deze ook op zaterdag beperkt open. De euro wordt (ter plaatse) nog niet overal geaccepteerd, wél kun je deze ter plaatse inwisselen. 

  Bankpassen en creditkaarten:
  Met je bank/giropas met het Maestro logo kun je bij de meeste geldautomaten in het land geld opnemen. Betalen met creditcards is bijna overal mogelijk: winkels, tankstations, hotels, restaurants, campings etc. Daarnaast staan er op veel plaatsen geldautomaten waar je met je creditcard geld kunt opnemen, maar dat kost extra geld. Vergeet de pincode, ook voor je creditcard, niet!.

  Indien je onderweg gebruik maakt van je creditcard of je pinpas is het van het grootste belang dat je je pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van je kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met je creditcard of je pinpas. Let er daarom op dat niemand je pincode kan zien als je betaalt of geld opneemt met je pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kun je heel veel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van je drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Canadese Ambassade
  Sophialaan 7
  2514 JP Den Haag
  tel: 070-3111600

  Canadees Verkeersbureau
  Postbus 30820
  2500 GV Den Haag
  fax: 070-3111682
  e-mail: info@canadatourism.nl

  Nederlandse Ambassade in Canada
  Constitution Square building
  350 Albert Street, suite 2020
  Ottawa, ON K1R 1A4
  Tel: 001 613 237 5030
  Fax: 001 613 237 6471

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING: 
  Vanaf 29 september 2016 ben je verplicht om elektronische reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ETA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar Canada. De kosten die hieraan verbonden zijn dien je per creditcard te voldoen. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording, dit kan niet via FOX gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag kun je naar de website van ETA gaan: www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De Canadese overheid brengt hiervoor 7 dollar in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. Bij het invullen van je gegevens dien je erop te letten dat deze overeenkomen met de gegevens zoals in je paspoort vermeld. Dit voorkomt problemen bij check-in van je vlucht.

  BELANGRIJK: de letter O komt niet voor in een Nederlands paspoortnummer. Je dient te allen tijde het cijfer 0 te gebruiken. Op het formulier zijn de vragen gemarkeerd met een * van belang voor je reistoestemming.
  Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ETA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het een aantal dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dien je een spoedvisum aan te vragen via de Canadese ambassade. De autorisatie dien je mee te nemen op reis bij aankomst in Canada. Voor je aanvraag heb je de gegevens nodig van onze lokale agent. Deze ontvang je circa 7 dagen voor vertrek bij je reisbescheiden.

  De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 5 jaar of tot de datum waarop je paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren. Indien je niet via ETA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Dit kan via www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

  De Europese Unie en Canada hebben een internationale overeenkomst. Er vindt overdracht plaats van bepaalde reis- en reserveringsgegevens van passagiers (PNR) die naar, van en door de Canada vliegen. De autoriteiten van Canada gebruiken deze PNR-gegevens ter preventie en bestrijding van m.n. terrorisme, maar eventueel ook om te vergelijken met lijsten van passagiers die een veiligheidsrisico vormen. Deze gegevens worden 15 jaar bewaard en kunnen met andere autoriteiten worden uitgewisseld. Gegevens die verband houden met een specifieke zaak kunnen langer worden bewaard.

 • Paspoort en Visum Alaska

  Voor Alaska (Verenigde Staten) gelden de volgende voorwaarden:
  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten. Een visum is niet verplicht.

  In verband met onvoorziene omstandigheden adviseert FOX dat kinderen, ongeacht de leeftijd, altijd met een eigen paspoort reizen. Voor sommige bestemmingen is dit zelfs verplicht. Indien gewenst kun je contact opnemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING (ESTA)
  Je bent met ingang van 12 januari 2009 verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording, dit kan niet via FOX gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag kun je naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/. Vanaf 8 september 2010 brengt de Amerikaanse overheid 14 dollar in rekening. Deze kosten dien je per creditcard te voldoen tijdens de aanvraag. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de VS moet worden ingevuld.

  Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dien je een spoedvisum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie dien je mee te nemen op reis bij aankomst in de VS.

  De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop je paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren. Indien je per 12 januari 2009 niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen zie: https://esta.cbp.dhs.gov/ .

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  In Canada kun je alles kopen wat je eventueel vergeten bent mee te nemen. De supermarkten zijn groot en vaak overvloedig met wat ze aanbieden. Verder kun je er natuurlijk ook vele leuke souvenirs kopen in de verschillende gebieden, die je aandoet.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  De meeste mobiele telefoons zijn gewoon bruikbaar in Canada. Maar wij adviseren je wel om voor vertrek contact op te nemen met je provider om te informeren naar de mogelijkheden van mobiel bellen en vooral ook om te informeren naar de kosten! 

  De meeste hotels hebben Wi-Fi waar je gebruik van kunt maken om contact te houden met het thuisfront.

  Wil je ansichtkaarten versturen dan kun je die het beste posten in plaatsen met een vliegveld. Zo zijn ze het snelst in Nederland.

 • Tijdsverschil

  Canada heeft verschillende tijdzones, gerekend naar Middel Europese tijd zijn de tijdsverschillen als volgt:
  Newfoundland time: -4 1/2 uur
  Atlantic time: -5 uur
  Eastern time: -6 uur
  Central time: -7 uur
  Mountain time: -8 uur
  Pacific time: -9 uur

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Wanneer je naar Canada reist heb je geen vaccinaties of malariapillen nodig. 

  Wil je toch meer informatie dan kun je kijken in ons hoofdstuk Vaccinaties & Gezondheid waar uitgebreid wordt aangegeven welke adressen relevant kunnen zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie raden wij je dan aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op de pagina Vaccinaties & Gezondheid genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van jouw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.

  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee drinken (met suiker) altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier meestal de oorzaak van. Neem jezelf in acht en neem geregeld even rust! Mocht je op je verre reis toch te maken krijgen met deze verschijnselen, geef dat even door aan de reisleider en hij/zij zal, in overleg, de noodzakelijke maatregelen nemen! Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  De geneeskundige verzorging in Canada is uitstekend, maar erg duur. Zorg er in ieder geval voor dat je reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, paracetamol, muggenwerende crème of tonic (met deet, afhankelijk van welk seizoen) en de medicijnen, die door je arts zijn voorgeschreven (medicijnpaspoort meenemen of evt. een recept in het Latijn!). Alle rekeningen voor medische zorg en medicijnen dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats.

  Ons advies is om kostbaarheden, zoals sieraden thuis te laten en te vervangen door imitaties. Raak je die kwijt dan heb je in ieder geval geen probleem. Loop verder niet zichtbaar met fotocamera's of je portefeuille op straat.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  De makkelijkste manier om snel grote afstanden te overbruggen is per vliegtuig. Buiten de twee grootste Canadese luchtvaartmaatschappijen, die geregelde diensten uitvoeren tussen alle grote steden, zijn er nog diverse kleinere maatschappijen die voor het vervoer naar kleinere plaatsen en afgelegen gebieden zorgen. In het hoogseizoen, vooral in juli en augustus, kunnen tal van vluchten totaal volgeboekt zijn.

  Toeristen met meer tijd worden aangeraden om de trein te nemen. De transcontinentale reis met VIA Rail van Halifax naar Vancouver is één van de mooiste treinritten die men op deze wereld kan maken, maar het is wel aan te bevelen om de vier dagen en drie nachten durende trip in etappes te ondernemen. Tal van andere spoorlijnen dringen diep door in de nog steeds ongerepte wildernis: die van Winnipeg naar Churchill (aan de Hudson Baai), van Vancouver naar Prince George en van Edmonton naar Prince Rupert zijn bijzonder interessant. Het reizen per trein is net zo duur als per vliegtuig, maar wanneer je genoeg tijd hebt, kies dan voor de trein, aangezien je dan optimaal van het landschap kunt genieten.

  Verder kun je de meeste plaatsen in Canada bereiken met een comfortabele bus. Verschillende kleinere maatschappijen verzorgen het vervoer in de regio's, terwijl Greyhound de verbindingen tussen de grote steden voor z'n rekening neemt. De busstations bevinden zich gewoonlijk in de stadscentra en tussen de grote steden worden frequente diensten onderhouden. Een reis van de ene naar de andere kant van het land in één ruk per bus is slechts aan de meest geharde reiziger voorbehouden, maar wanneer je dit in etappes doet, zul je er veel plezier aan beleven.

  Voor de groeps- en individuele rondreis Alaska geldt dat de wegen van goede kwaliteit zijn. Er is één snelweg die Canada met Alaska verbindt  (de Alaska Highway). Deze snelweg gaat van Fairbanks naar Haines Junction. De weg van Tok naar Dawson City is een onverharde weg.

  Auto's zijn ook overal te huur, zelfs in de kleinere plaatsen. Voor de huurauto kun je zelf aangeven met welk type auto je graag je rondreis wilt maken. Zie bij de verschillende reizen voor meer informatie omtrent de autohuur en kosten. Alle grote verhuurbedrijven -Avis, Budget, Hertz en Tilden- hebben kantoren op de luchthavens en in de steden. Je kunt de auto altijd in een andere plaats afleveren dan waar je hem hebt gehuurd. Een geldig rijbewijs en een credit card zijn gewoonlijk een vereiste. Alle buitenlandse rijbewijzen zijn gedurende een periode van 6 maanden in Canada geldig.

  De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Er wordt aan de rechterkant van de weg gereden en bij de verkeersborden wordt het metrieke stelsel gehanteerd. Het wegennet is uitmuntend en op het platteland, waar je over het algemeen relatief weinig auto's zult tegenkomen, is het autorijden een waar genot.

  Montreal en Vancouver zijn de steden met de grootste verkeersdrukte en hier wonen eveneens de slechtste chauffeurs. De snelheidsbeperkingen in de steden en op de provinciale hoofdwegen worden in kilometers per uur aangegeven. Ze variëren van provincie tot provincie. Normale benzine, loodvrije benzine en diesel zijn overal verkrijgbaar en ze worden per liter verkocht.

  Alcohol in het wegverkeer is in alle delen van Canada een ernstig misdrijf en aan de wetgeving hieromtrent wordt strak de hand gehouden en dit geldt ook voor buitenlanders. De straffen zijn zwaar en het is niet ongebruikelijk dat mensen wegens het onder invloed rijden achter de tralies belanden, ook al is het de eerste keer dat ze voor een dergelijk vergrijp worden berecht. Het dragen van veiligheidsgordels is in de meeste provincies verplicht, evenals het dragen van een helm voor motorrijders. In tal van steden en toeristische oorden kun je fietsen huren.

 • Vlucht

  FOX biedt reizen naar Canada aan met de volgende luchtvaartmaatschappijen:
  Air Canada ca. 8,5 uur naar Toronto
  Air Transat ca. 10 uur naar Vancouver
  KLM ca. 9 uur naar Calgary

  De reis naar Yukon & Alaska wordt uitgevoerd met Icelandair.

 • Wat neemt je verder mee?

  Geld, bankpas, evt. creditcard en fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook van je creditcard, niet!

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Canada hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 65 per persoon zakgeld per dag.

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten (inclusief ETA) en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens je reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken. Betalen van deze optionele excursies is niet mogelijk met creditcard maar uitsluitend in lokale valuta of euro's.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 17 juni 2021 01:43 Tijdzone: Eastern Standard Time

Lees alles over