Canada

15-daagse groepsrondreis Wonderschoon West-Canada

(58 stemmen)

M. Vos

Reisdatum: 28-05-2016 t/m 11-06-2016

De voorpret van een reis begint altijd op het moment dat de brochure van Fox op de deurmat valt. Verlangend bladeren we het prachtig verzorgde boek door. Als je echter van onze leeftijd bent en je hebt het geluk dat je al heel wat van de wereld gezien hebt, is het altijd moeilijk weer een keuze te maken. Veel landen hebben we al bezocht. We zijn echter nog nooit naar de Verenigde Staten en naar Canada geweest. En dan valt ons oog op deze reis: Wonderschoon West Canada. We hebben direct geboekt.

Op zaterdag 28 mei 2016 stappen we in het vliegtuig dat ons naar Vancouver in Canada zal brengen. We zijn er klaar voor. Nooit eerder vlogen we met Air Transat, maar de verzorging is prima. De reis valt mee. We hoeven gelukkig nergens over te stappen. We bekijken de nodige films. Ik begin met de komedie ‘Daddy’s Home’, waarna ik overstap op de actiefilm ‘Point Break’, een spannende film met veel stunts die ik een goede vriend zeker aan zal raden. Daarna bekijk ik ‘In the heart of the sea’, een werkelijk zeer spannende film over een groep walvisvaarders die schipbreuk lijdt door de aanval van een enorm grote witte walvis. Nu hebben mijn man en ik al besloten dat we de alternatieve excursie naar de walvissen niet zullen maken, omdat we ze al in Zuid-Afrika hebben gespot en omdat mijn man niet zo gek op boottochtjes is. Maar voor mensen die nog moeten gaan, hoop ik dat ze deze film niet bekeken. Wel een aanrader voor de terugreis overigens.
Het is al over vieren wanneer we ons hotel in de stad bereiken. De kamers van het Empire Landmark Hotel zijn ruim en comfortabel. Op advies van onze gis Nicole maken we een wandeling naar de haven. Alhoewel het miezert, is de wandeling toch leuk. Over veertien dagen komen we hier weer en dan hopen we dezelfde wandeling te kunnen overdoen, maar dan met een blauwe lucht. In een supermarkt halen we een en ander voor ons ontbijt dat we besluiten op onze kamer te zullen nuttigen. En dan gaan we naar een Grieks restaurant dat schuin tegenover ons hotel ligt. Wat een lekker eten en wat is het hier druk. De mensen staan in de rij om een tafeltje te kunnen bemachtigen. Hier zitten vooral Chinezen. Het is heel gezellig, maar of dit de Canadese sfeer is? Over veertien dagen komen we weer in dit hotel en dan gaan we nog eens terug. We worden hier overigens bediend door een man met een Nederlandse vader en door een Syrische man. Wat is de wereld toch klein. Als we tegen achten ons bed induiken is het in Nederland al vijf uur in de morgen.

Dag 2: 29 mei Vancouver - Clearwater.
We slapen geweldig en we hebben dan ook weer nieuwe energie gekregen voor onze tweede reisdag. We zullen naar Clearwater gaan. De groep is gewillig en iedereen is vanmorgen op tijd bij de bus, zodat we al voor achten kunnen vertrekken. In dit land dat 242 keer zo groot is als Nederland en waar maar 32 miljoen mensen wonen is het dunbevolkt, wat we eigenlijk direct al zien. Wat een uitgestrekt land. Geen mens, en tot nu toe ook nog geen dier te zien. Ons eerste doel is Coquihalla Canyon Provincial Park waar de kloof een spectaculair uitzicht biedt op de Coquihalla rivier. De wandeling gaat door een aantal in de rotsen uitgehakte tunnels. Hoewel het weer bedroevend is, het regent constant, is iedereen toch dolenthousiast over de prachtige omgeving.
Lunch onderweg. Voor de eerste maal in mijn leven eet ik een hotdog en drink ik een smoothy. Het smaakt goed. Dan gaan we op weg naar Clearwater, terwijl Nicole ons van alles over de te verwachten excursies vertelt. We moeten die dag zeggen wat we gaan doen deze reis en als het mogelijk is ook direct cash betalen. Dat betekent dat een groot aantal mensen nog even moet pinnen.
Inmiddels is het droog geworden en de zon laat zich zien. Omdat het zo sneu was dat het vanmorgen zo regende krijgen we een extraatje: een bezoek aan een waterval in het National Park vlakbij ons hotel. ‘Spahats viewpoint’ lees ik op een bordje. Wat is het hier mooi.
Als we in ons hotel zijn aangekomen is het zonnig weer zodat we tot ons diner lekker op ons platje in de zon kunnen zitten. Zo hoort vakantie te zijn.

Dag 3: 30 mei: Clearwater – The Crossing.
30-mei-(16)-kopie
Om acht uur vertrekken we weer om richting Jasper te rijden. Al na een kleine drie kwartier hebben we een eerste sanitaire stop waar we foto’s kunnen maken van een mooi meer. Wat bloeien de lupines hier kleurrijk.
Onze koffiestop is in het Mount Robson National Park, waar we de hoogste piek van de Rocky Mountains, de Mount Robson (3.954 meter) kunnen bewonderen. We treffen het met het weer en we kunnen de top van de berg bijna helemaal zien. Onze Nicole maakt foto’s van ons met op de achtergrond de majestueuze berg. Ze is handig. Weet van de meeste fototoestellen wat af en we krijgen goede tips om zo mooi mogelijke foto’s te maken.
Daarna rijden we naar Jasper waar we een kleine rondrit maken, opdat we zien waar alles ligt. In de anderhalf uur die we krijgen kunnen we lunchen, kaarten kopen, schrijven en op de bus doen en boodschapjes inslaan voor morgen, omdat er in The Crossing, waar we zullen overnachten, geen winkeltjes zijn.
Na de lunch rijden we naar het Patricia Lake voor een fotostop. Daarna gaan we naar het Pyramid Lake, waar Nicole wederom foto’s van ons maakt met op de achtergrond een adembenemend landschap.
Denk niet dat je er bent, er staat ons nog iets moois te wachten: een wandeling door de Maligne Canyon. We lopen langs de Maligne rivier en zijn verwonderd over het adembenemende landschap. We zien drie Chipmunks, voor ons gewoon Knabbel en Babbel en een vriendje.
Ook in de Marmot lodge waar we logeren zijn de kamers weer ruim. Er is een koffieapparaat, een waterkoker en er staat koffie en thee voor ons klaar. Dus morgen ontbijt op de hotelkamer. Vanavond echter eten we in het Ember’s Steakhouse, een restaurant op dit terrein. Na het eten zijn we druk met ons verslag en de foto’s die we maakten. Er worden e-mails naar huis gestuurd, omdat er de komende dagen geen wifi zal zijn. Tot nu toe bevalt de rondreis ons prima.

Rocky Mountains

Eeuwige sneeuw op de toppen der bergen.
Vele rivieren doorkruisen het land.
Zo’n weidsheid alom, we voelen ons dwergen.
Ons fototoestel altijd bij de hand.

Constant zijn we dieren aan het zoeken:
de grizzly of de zwarte beer.
We lazen hierover in vele boeken.
Bomen weerspiegeld in een meer.

Malignekloof: hoe diep.
Chipmunks gezien: wat een mop.
In Banff met de gondel omhoog.

De Marmot Lodge waar ik sliep.
Na Jasper de gletsjer op.
Een land dat me echt bewoog.

Dag 4: The Crossing – Banff
Als we wakker worden staat er geen beer voor de deur, hetgeen naar zeggen hier best had gekund. Maar we zien wel dat de lucht blauw is en onbewolkt. Dat belooft een mooie dag te worden.
We rijden over de Icefield Parkway, een van de spectaculaire wegen van Canada. Onze eerste stop is bij de Athabasca falls. Het is hier prachtig. We fotograferen hier wilde orchideeën, hetgeen volgens onze gids vroeg in het jaar is. Daarna rijden we over de prachtige weg richting Banff.
We stoppen weer op een plek waar we een goed uitzicht hebben op de besneeuwde bergtoppen en er wordt een groepsfoto gemaakt, hetgeen hier goed mogelijk is vanwege het zonnige weer.
Een volgende stop bij de Tangle falls, opnieuw een waterval.
Het doel van deze dag is een tocht op de Icefields. Hier kunnen we om te beginnen prachtige foto’s maken van de besneeuwde bergtoppen die gelukkig niet in de wolken liggen. Het weer is voortreffelijk. Daarna gaan we lekker lunchen. Pas om twee uur moeten we verzamelen en daarom hebben we de tijd om heerlijk op het zonneterras te gaan zitten. Ik zie dat een aantal mensen uit de groep een lekker kleurtje op hun gezicht krijgt.
Dan brengt een bus ons naar de Athabasca gletsjer. Met de beroemde Ice Explorer ervaren we deze gletsjer. Deze excursie is optioneel, maar alle 28 leden van de groep gaan mee. Wat leuk om hier eens rond te lopen. Volgens de gids is de gletsjer hier ruim 220 meter dik.
Daarna brengt een bus ons naar de Skywalk, een leuke wandeling, maar voor ons voegt deze niet veel toe aan de prachtige dag.
We rijden vandaag niet helemaal naar Banff, maar we overnachten in The Crossing, een resort hoog in the middle of nowhere. Het restaurant heeft heerlijk eten. Alles in Canada is duur, dus toekomstige gasten moeten er rekening mee houden dat er op hun reisbedrag nog wel een en ander komt, omdat maaltijen deze reis niet zijn inbegrepen. Het is een zeer geslaagde dag.

Dag 5 The Crossing - Banff:
1-juni-(29)
Om acht uur verlaten we The Crossing. Het is bewolkt, maar gelukkig droog. Onze eerste stop is bij het beeldschone Lake Peyto, waarvan het water net zo blauw is als het jack van mijn man. Daarna rijden we naar het Bow lake waar we Canadese ganzen spotten. Na nog een fotostop bij de Kraaienpoot gletsjer worden we naar het Minnewanka meer gebracht waar we een boottocht zullen maken. Deze optionele tocht voegt voor ons niet veel extra toe. Gedurende het uur dat we varen blijft onze plaatselijke gids praten. Ondertussen geeft hij allerlei dingen door die we moeten bekijken. Mijn man en ik hebben allebei Nederlands gegeven in het voortgezet onderwijs en we leerden onze leerlingen dat ze bij een spreekbeurt van alles mochten laten zien, maar dat ze deze niet mochten doorgeven, omdat dat af zou leiden van je verhaal. Uit beleefdheid proberen we de spreker aan te kijken, maar ondertussen moeten we van alles doorgeven en ook nog bekijken. Wanneer kunnen we dan naar buiten kijken? Het meer ziet er vanaf de oever mooier uit dan vanaf de boot. Deze excursie hoefde voor ons niet.
En dan komt het absolute hoogtepunt van de dag. Nog niet eerder op deze vakantie voel ik me zo gelukkig. Naast de weg loopt een zwarte beer. Zeker tien minuten volgen we het dier dat even een poepje doet en schors van een boom haalt. We kunnen hem prachtig filmen en fotograferen door het raam van de bus. Wat een beauty. Eindelijk geloven we de verhalen van onze gids Nicole.

Zwarte beer

Bij het plaatsje Banff in Canada,
en dat doet in Holland niemand me na,
zette ik energiek
een zwarte beer op de kiek.
Ik voelde me een hele troelala.

Later op de dag spotten we nog een grizzly, Chipmunks, berggeiten, hertjes en twee Wapiti.
We lunchen in Banff. Daarna gaan we met de Banff Gondola naar de top van de berg van waaruit we een mooi uitzicht hebben op de stad. Deze 45,-- CAD kostende excursie krijgen we van Fox, omdat ze dit jaar twintig jaar bestaan. Een mooi cadeau voor ons gasten. Bedankt FOX.
Eigenlijk zijn we al wat moe en verzadigd, maar Nicole brengt ons nog naar de Bow waterval. Hier zouden we morgen ook te voet naar toe kunnen gaan.
Tegen zessen arriveren we in ons keurige Mount Royal hotel, waar we twee nachten zullen verblijven. Vlak naast ons hotel zit een Griek waar we lekker eten. De avond gebruiken we voor een klein wasje, mijn verslag en om de gemaakte foto’s in de computer te zetten. Hier is weer wifi, dus kunnen we onze kinderen en vrienden een foto van onze zwarte beer sturen. Het was een heerlijke, goed gevulde dag.

Dag 6: Banff.
Vandaag hebben we een rustdag in Banff. Heerlijk. Op de tijd dat we normaal al met onze koffers klaar staan bij de bus, stappen we pas uit bed. We hebben tijd voor het mailtjes sturen naar kinderen en kleinkinderen en we pinnen geld en kopen een paar souvenirtjes. Hier heb je keuze genoeg en de prijzen schijnen hier mee te vallen.
Dan maken we een mooie wandeling. We lopen de hoofdstraat af tot de brug en vlak daarvoor gaan we rechtsaf de Bow River trail op. We breiden onze wandeling nog uit met een lus van de Fenland Trail. Een leuke tocht van ruim een uur. Terug in Banff tijd voor koffie en daarna bezoeken we het Banff Park National Historic museum, waar we de opgezette versie zien van praktisch alle dieren die hier voorkomen. Vooral ook het interieur van het gebouw is de moeite waard. Mijn man Peter heeft een goede dag. De man bij de kassa kan niet geloven dat hij al senior is. Ha, ha, en dat terwijl hij al 73 is. Zijn dag kan niet meer kapot.
Na de lunch gaan we naar het Buffalo Nations Luxton Museum, waar we van alles kunnen bekijken van de oorspronkelijke bevolking, de indianen. Een boeiend museum. Nog een stukje wandelen aan de overkant van de brug, een bezoekje aan de supermarkt en we vinden het tijd om onze benen wat rust te geven. Dan weer lekker uit eten bijtijds naar bed. Morgen gaan we weer op pad.

Tijdens deze reis schrijf ik korte versjes. Ik heb al een sonnet en een limerick geplaatst. Iemand uit de groep leert me wat een ‘Elfje’ is. Dat is een vijfregelig versje. De eerste regel telt 1 woord, de tweede twee, de derde drie, de vierde vier en de vijfde weer 1.
Dit maakte ik ervan:

Rockymountains
Besneeuwde toppen
Rivieren en meren
en veel zwarte beren.
Rockymountains.

Zo kan iedereen versjes maken. De regels hoeven niet eens te rijmen.

Dag 7: Vrijdag 3 juni 2016 Banff – Sun Peak.
Het is prachtig weer wanneer we vanmorgen Banff uitrijden. De zon schijnt en de lucht is blauw, waardoor we bij onze eerste stop, Lake Louise, prachtige foto’s kunnen maken. Wat een aparte plek op aarde.
Niet veel verder brengen we een bezoek aan het Emerald Lake en de naam zegt het al, het meer is blauw door de rock flower.
Onze derde stop is bij de Kicking Horse rivier waarover een natuurlijke brug is gevormd. Wat heeft de natuur ons veel te bieden. Geweldig.
We weten dat dit een lange reisdag zal worden, maar regelmatig hebben we een sanitaire stop waar we ook altijd wat lekkers te eten of te drinken kunnen krijgen. Bij onze laatste stop kopen we kersen of aardbeien. Hmmmmm, wij laten allen het fruit goed smaken.
Net wanneer het paard de stal al begint te ruiken, hebben we pech. Er is een ongeluk gebeurd in Kanloops op de brug waarover we zouden moeten om naar onze eindbestemming te gaan. We komen in een file te staan en bij de tweede en derde brug mogen we niet over, omdat we te zwaar zijn. Wat te doen? Nicole adviseert ons eerst maar ergens te gaan eten. We krijgen een uur de tijd. Wij eten lekker bij Earls, als restaurantketen een aanrader. Inmiddels heeft Nicole samen met de chauffeur een alternatieve route uitgestippeld. Tegen half negen arriveren we pas in ons mooie hotel Cahilty Lodge in Sun Peak.

Dag 8: zaterdag 4 juni 2016 Sun Peak – Victoria.
Op deze stralende zomerdag verlaten we Sun Peak en rijden we naar het westen naar Vancouver. Onderweg maken we een stop in Hope. Dit is een gezellig dorpje waar vele houten beelden te bewonderen zijn die met een cirkelzaag zijn gemaakt. We lopen naar de rivier en door het park. Hier kunnen we lekker picknicken. Op weg hierheen stopten we bij een grote supermarkt om inkopen te doen.

4-juni-(10)-kopie
Hope

Met een cirkelzaag maakte men
in het Canadese stadje Hope
de meest uiteenlopende beelden:
Adelaars, beren en
malle bebaarde mannen.
Geen moment dat we ons hier verveelden.

We rijden naar Vancouver waar we op de Ferry stappen die ons naar Sidney op het Vancouver Eiland zal brengen. We genieten van de tocht. We zitten heerlijk in het zonnetje op het achterdek. Op advies van Nicole gaan we tien minuten voor aankomst al naar deck 2 waar onze bus staat. De deuren van het schip gaan al open voor we aanleggen, hetgeen een prachtig gezicht is. Een goede tip. Nog maar eventjes rijden en we zitten in Victoria, waar we rustig doorheen rijden. Zo kan Nicole ons wijzen waar alles zich bevindt. Een overzichtelijk stad. We wandelen naar de haven waar we gezellig dineren bij ‘The flying Otter’ waar je heerlijk paella kan eten. We zitten tot laat in het zonnetje.
We logeren in Best Western Plus Carlton Plaza Hotel. Heel goed.

Dag 9 Victoria zondag 5 juni 2016
Op twee paren na gaat de hele groep vanmorgen op zoek naar walvissen. Wij gaan niet mee, omdat we ze al prima spotten in Zuid Afrika en omdat mijn man erg tegen zo’n boottocht opziet. Wij hebben dus een vrije dag, hetgeen ons werkelijk prima bevalt. Het weer is weer stralend. We lopen over de Government street naar de haven. Rondom het parlementsgebouw is een wielerwedstrijd aan de gang, wat leuk is om te bekijken. Hier en daar staan mensen op straat muziek te maken. De sfeer doet me een beetje denken aan de Waterfront in Kaapstad. We besluiten de David Foster Harbour Pathway te gaan lopen. Al snel zien we een gezellig terrasje waar alles oranje is. De stoelen, de zonweringen en zelfs de bloemen. Dit doet ons Hollanders goed en we besluiten hier een cappuccino te gaan drinken. Daarna maken we de mooie wandeling langs het water. Tegen enen komen we weer bij ons oranje restaurant en we besluiten hier te lunchen. Een goede beslissing. Na de lunch gaan we naar het Royal BC Museum. Wat is hier veel te zien. We zijn vooral verrukt over de vele totempalen die hier staan. Ook de wijze waarop een dorp van de goudzoekers is gemaakt is fantastisch. Wat een sfeer hangt hier. Er is zelfs een bioscoop waar een oude film van Charlie Chaplin wordt gedraaid. Om onze inmiddels al moe wordende benen rust te geven gaan we even op ons gemak in de filmzaal zitten.
Om een uur of half vijf is de energie op. We vinden een terrasje in de zon aan de haven, waar ze heerlijk bier hebben. Voor we naar ons hotel gaan, kopen we in de super van alles voor ons ontbijt en in de liquor Store een biertje en een wijntje. We komen een paar groepsgenoten tegen. Ze zijn matig enthousiast over de walvistocht. Ze hebben ze wel gezien, maar ze waren erg ver weg. Het was nauwelijks mogelijk ze op de foto te zetten. Wij hebben het gevoel niets gemist te hebben. Later komen we andere leden van de groep tegen die wel dolenthousiast over de geziene orka’s zijn.
Dan moeten we even uitrusten. Om half zeven hebben we met Carla, een vrouw uit de groep, afgesproken om met z’n drieën in de Chinese wijk te gaan eten. Deze wijk is dicht bij ons hotel, heel gezellig en het eten smaakt verrukkelijk.

Dag 10: 6 juni Victoria – Whistler
Op deze mooie zomerdag (25 graden C) rijden we met z’n allen naar de wereldberoemde Butchart Gardens, een oude steengroeve met prachtige tuinen vol zeldzame en exotische planten. Sommigen van ons beginnen in de rose-garden, anderen gaan eerst naar de Japanse tuin en sommigen beginnen, zoals we inmiddels gewend zijn, met een lekker bakkie koffie. Hoe dan ook, we genieten allemaal op onze eigen wijze van deze mooie tuin. Het weer is fantastisch. We krijgen genoeg tijd om alles te bekijken.
Om twaalf uur verlaten we de mooie tuin om te rijden naar Nanaimo, waar we op de ferry stappen die ons weer naar het vasteland brengt.
Via de Sea to Sky Highway, met prachtige panorama’s op de Howe Sound, een fjordachtig landschap, rijden we naar Whistler. Dit is een van de bekendste skioorden van Canada. We checken in in het Aava hotel, waarna we in het gezellige dorp een restaurant zoeken om lekker te eten. Wat een prachtige dag hebben we weer gehad.

Dag 11: 7 juni Whistler.
Het zal vandaag 26 graden worden. Wat een stralend weer hebben we. De zon schijnt en de lucht is blauw. Het is misschien maar vijf minuten lopen naar de plek waar we in de Whistler Village Gondel stappen die ons naar Roundhouse Lodge op de top van de Whistler Mountain zal brengen. Onderweg zien we een zwarte beer, maar helaas kunnen we hem niet vastleggen op de foto. Boven is het ook niet koud, terwijl er toch nog volop sneeuw ligt. Meegebrachte vesten en jassen blijven in de rugzak. We smeren ons in met zonnebrandolie. Met een andere gondel, hier kunnen wel 20 mensen in, gaan we van peak to peak, waar we vanuit Rendezvous Lodge een prachtig uitzicht hebben. Volgens Nicole hadden we hier naar beneden gekund met de Solar Coaster Express en de Wizard Express. Dat kan helaas niet want deze stoeltjeslift blijkt dicht, maar dezelfde weg teruggaan is geen enkel probleem. Wat een mooi land en wat treffen we het met het weer.
We brengen onze rugzak naar onze hotelkamer en wandelen daarna de wandeling rond het Whistler Golf Club House, al weer een tip van de ijverige gids. Dan hebben we wel een biertje verdiend. Hier in Whistler zijn voor de eerste maal volop terrasjes te vinden waar je een lekker drankje kan drinken. We genieten. Even terug naar het Aava Whistler hotel waar ik mijn verslag schrijf. Ook vanavond zoeken we een gezellig restaurant uit voor ons diner. Elke dag weer een feestje.
Als we de volgende ochtend opstaan is het bewolkt en regent het soms. Wat hebben we geluk gehad.

Dag 12: 8 juni 2016 Whistler – Vancouver.
We verlaten Whistler en gaan op weg naar ons laatste doel: Vancouver. Onderweg maken we nog een fotostop bij de Shannon Falls. Weer een aparte waterval. We rijden naar Vancouver dat we binnen rijden over de Lions Gate Bridge. Bij Prospect Point kunnen we een foto maken van de brug. Hier is ook heerlijke koffie te koop en er zijn toiletten. Daarna vergast Nicole ons op een uitgebreide stadstoer. Als we om half 1 in het inmiddels vertrouwd geworden Empire Landmark Hotel arriveren, blijken de kamers al klaar te zijn en kunnen we gelukkig onze koffer kwijt voor we de stad ingaan. We hebben onderweg uitgebreid te horen gekregen wat je zoals kan doen in de stad en met de gekregen plattegrond zal het allemaal wel lukken.
Mijn man en ik besluiten naar het aquarium in het Stanley Park te gaan. De afstand is goed te lopen. We gaan over prachtige voetpaden langs de haven.
In het aquarium zijn verschillende voorstellingen te zien. Zo genieten wij van een boeiende 4D-film en van een Beluga-show. Het is een prachtig aquarium.
We sluiten de middag af met een bezoekje aan Albert Heijn, nee hoor, gewoon de 7eleven, voor wat boodschapjes voor ons ontbijt morgen. Alweer een heerlijke dag.

8-juni-(19)---kopie
In het aquarium

Boos kijkt ze me aan, die prachtige vis.
Ik vraag me af: Wat is er mis?
Door het dikke, beduimelde glas
denkt ze: Ik wou dat ik die dame was.
Ze voelt zich, het is ongelogen,
als een visje op het droge.
Een vis in een aquarium te zijn,
mensen, dat is echt niet fijn.

Dag 13: 9 juni 2016 Vancouver
Als je van tien verschillende mensen het reisverslag zou lezen, dan zouden er van deze laatste dag in Canada niet twee hetzelfde zijn. We hebben namelijk een vrije dag en kunnen die zelf invullen.
Wij gaan eerst shoppen. Nicole heeft tijdens deze reis ontdekt dat ik graag jurken draag van het merk Joseph Ribkoff. Ze vertelde enthousiast dat ze in Vancouver op loopafstand van het hotel een leuke zaak wist waar ze deze jurken verkochten voor een mooie prijs. Nou, dat wil ik wel eens zien. Nicole heeft goed uitgelegd hoe we moeten lopen. Door de Georgia Street tot Royal Center. Je ziet daar Mc Donalds en daar rechts van moet je een trap af die naar een winkelcentrum leidt. Direct vinden we de zaak Bellisima Fashion, waar we moeten zijn. Terwijl ik al sta te passen arriveert Nicole ook. We slagen allebei, dus dit is een goed begin van de dag.
Even om de hoek drinken we koffie bij Starbucks. We besluiten te lopen naar de Chinese tuin in de Chinese wijk. Apart, zo’n Chinese wereld midden tussen de drukte van de Canadese havenstad.
We wandelen door Water Street waar we The old spaghetti factory ontdekken. Wat een gezellige tent, en wat kan je hier voor een mooi prijsje lekker eten. Het interieur mag je eigenlijk niet missen. Vooral de Tiffany lampen zijn prachtig.
We wandelen verder en komen bij de stoomklok. Deze eerste stoomklok ter wereld wordt nog steeds onderhouden door de man die hem rond 1970 bouwde. De klok geeft ieder kwartier een fluitsignaal. Leuk.
We beginnen vermoeide benen te krijgen, maar we hebben nog een doel: Niet ver bij ons hotel vandaan zou het Roedde House Museum in de Barclay Street moeten staan. Net wanneer we denken het in deze relatief rustige straat niet te kunnen vinden, staan we voor een goed onderhouden groen houten huis waar we moeten zijn. Het is de Victoriaanse woning van de familie Roedde, nu een museum. Voor CAD 5,-- kunnen we rustig rondkijken en fotograferen. De rest van de dag rommelen we wat, schrijven we het reisverslag en we pakken onze koffer weer in.
Tijdens deze reis wordt er nooit gezamenlijk gegeten. Sommige gasten zoeken gezelschap bij elkaar, maar anderen genieten van hun vrijheid. Er is dus ook geen einddiner. Daarom besluiten mijn man en ik nog een keertje naar het Griekse restaurant Stephos, schuin naar rechts aan de overkant van het hotel, te gaan. Het eten is heerlijk en de sfeer optimaal. Wat een verrassing als er even later in totaal wel zestien mensen van onze groep deze taverne binnendruppelen.
Morgen om kwart over elf vertrekken we en gaan we aan de lange reis naar Nederland beginnen. Wat een onvergetelijke prachtige reis maakten we. Voor iedereen een echte aanrader.

Waardeer dit reisverslag

De waardering is een leidraad en heeft geen invloed op de plaatsing van het verslag!

Terug naar boven