Vakantie Toronto

Toronto is the place to be
Het is niet altijd gemakkelijk keuzes te maken in de multiculturele miljoenstad Toronto, want die zijn reuze. Een ding is zeker: het is zeker meer dan alleen de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Niagara Falls.
Even tussendoor een kennisvraag. Ken je de namen van de Grote Meren die veelal de grens vormen tussen de Amerika en Canada? En hoeveel zijn er? Noem het maar gerust zeeën, want ze behoren tot de grootste ter wereld. Het zijn er vijf in totaal en Toronto ligt aan… juist, het Ontariomeer, in de gelijknamige staat Ontario, waarvan Toronto weer de hoofdstad is.

Tip: De CN Tower in hartje Toronto

Als een komeet schiet je in een glazen lift naar het platform op 350 meter hoogte om vervolgens door een glazen vloer neer te kijken op de straten beneden je.

Wij weten het ook even niet, waar te beginnen. We volgen de beproefde strategie van survival specialist Bear Grylls op: ga naar het hoogste punt en kijk daar verder. Dus op naar de immens hoge CN Tower in hartje Toronto. Als een komeet schiet je in een glazen lift naar het platform op 350 meter hoogte om vervolgens door een glazen vloer neer te kijken op de straten beneden je. Wees gerust, de vloer kan meer dan 3 orka’s dragen. Volgens het bordje dan. Het buitenterras is al net zo’n geweldige ervaring. Kijk uit over de moderne skyline, afgewisseld met historische gebouwen. Bij helder weer zie je zelfs de machtige Niagara watervallen. Het Ontariomeer en de Toronto Islands trekken onze bijzondere aandacht.

Ook niet te missen is het direct naast de CN Tower gelegen indrukwekkende Rogers Centre, het megadome sportstadion. Toronto’s antwoord op het al even pompeuze Olympische Stadion van Montreal. Deze stad is de grote aartsrivaal op sportgebied, van ijshockey tot baseball en tegenwoordig ook voetbal. Die ‘rivalry’ gaat terug tot de achttiende eeuw en heeft zijn oorsprong in het Frans-Canadese deel met haar katholieke oorsprong (Montreal) en het Engels-Canadese deel, met haar protestantse achtergrond (Toronto). Uiteindelijk is als compromis daarom voor Ottawa gekozen als hoofdstad van Canada. Een rondleiding door de megadome, thuisbasis voor de Toronto Blue Jays (honkbal) en Toronto Arganauts (football), is voor de sportfans een leuk uitje.

En verder…
De gezellige en kleurrijke Kensington Market
Hoog hipster gehalte, lekker om lekker rond te struinen.

Lekker ontspannen in High Park
Zonder overdrijven een juweeltje met haar rijke natuur en heerlijk om te ontspannen.

Het enorme winkelcentrum Toronto Eaton Centre
Een aanrader om lekker te shoppen.

Het sfeervolle en trendy Distillery District
De destilleerderijen zijn hier omgebouwd tot hippe winkeltjes, boetiekjes, galerieën en restaurants, opgevrolijkt door tal van events.

St. Lawrence Market houses
Een aanrader voor de ‘foodies’ onder ons.

Een belevenis op zich: China Town
Voor een gezellig avondje uit eten.

Kasteelachtige Casa Loma
Met haar geheime tunnels, prachtige tuinen een herinnering aan de vervlogen periode van Europese grandeur.

Het Broadway van Toronto: Jeff Samson District
Voor een avondje entertainment slaag je prima aan de King Street, met tal van theatershows, musicals, concerten en optredens. 

En last but not least…

De Toronto Islands en het Ontariomeer
Wanneer je met je gezicht naar het Ontariomeer staat, waan je je overal behalve in een wereldstad als Toronto. Geniet van het weidse uitzicht, de prachtige stranden en neem een verkwikkende plons op een zomerse dag. Breng een bezoekje met de ferry aan de Toronto Islands met voor ieder wat wils; hier vind je een klein attractiepark maar je kunt hier ook heerlijk wandelen, fietsen of gewoon relaxen aan het strand en bovenal genieten van je vakantie.

PS: het Boven- (Lake Superior), het Huron-, het Michigan- en het Eriemeer zijn de overige vier.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen