Vakantie Vancouver

Vakantie Vancouver – Ontdek deze groene stad

Canada staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst voor een vakantie. Vancouver is één van de steden die zeker een bezoek waard is tijdens deze vakantie. En wij zorgen ervoor dat je deze stad optimaal zult leren kennen. Alles is geregeld, van de comfortabele overnachtingen tot de excursies. Kies voor één van de rondreizen naar Vancouver en wij regelen de rest!

Bezienswaardigheden in Vancouver
Tijdens de Vancouver vakantie kun je ontzettend veel zien en doen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Davie Street en ontdek het kleurrijke culturele leven, de leuke winkeltjes, restaurants en cafés. En wat is er nu gaver dan walvissen in het echt spotten? Ook dat is mogelijk tijdens een vakantie in Vancouver. Er is ook een hele grote kans om orka’s en visarenden te zien. En vanuit Stanley Park heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Vancouver. Een aanrader om hier even naartoe te gaan tijdens de vakantie!

Kies voor een bijzondere vakantie
Wij bieden meer dan genoeg mogelijkheden voor een bijzondere vakantie in Vancouver. Kies bijvoorbeeld voor een single groepsreis of een privé rondreis. Er zijn verschillende routes waar je uit kunt kiezen om zo Vancouver en de rest van Canada te ontdekken. En wij regelen daarbij dat je comfortabel kunt overnachten en veel leuke activiteiten kunt ondernemen.

ca_yvr_orka

Baywatch in Vancouver
Vancouver is een sportief ogende stad met een flitsende skyline. De schoonheid van een stad is wat ons betreft het beste te bewonderen op gepaste afstand. Vanaf Cypruss Hill. Hier werden tijdens de Olympische Winterspelen in 2010 de onderdelen freestyle skiing en snowboarden georganiseerd. Als de avond valt, is het uitzicht over de baai van Vancouver met haar verlichte skyline prachtig, met Vancouver Island als aandachtig toeschouwer.

De Skyline van Vancouver

Vancouver is een sportief ogende stad met een flitsende skyline!

Over toeschouwers gesproken... Wist je dat Pamela Anderson uit Canada komt en ontdekt werd in Vancouver? In 1989 zat ze argeloos op de tribune naar een American footballwedstrijd te kijken, toen de camera’s haar ontdekten en ze groot op het stadionscherm verscheen in haar Labatt's Beer T-shirt, wat de interesse van de bierbrouwerij wekte en haar heel veel publiciteit opleverde.

Sporten doen de bewoners sowieso heel veel. In het bekende Stanley Park bijvoorbeeld, op het schiereiland Granville, aan de baai van Vancouver. Qua omvang wel tien keer zo groot als het Central Park van New York! Hier kun je heerlijk fietsen over de zeewering, uiteraard wandelen en zelfs lekker naar het strand en oversteken naar de duizelingwekkende Suspension Bridge. Dit is een hangtouwbrug over de ijzingwekkend diepe kloof van de Capilano rivier. Verder zijn hier wandelingen door het plaatselijke regenwoud en over het boomtoppen pad aanraders. Fotogeniek is Brockton Point met haar negen totempalen. Hier kun je ook het Vancouver Acquarium bezoeken. Maar waarom zou je eigenlijk, als je ook even verder in een bootje kunt stappen voor een 'whale watching' excursie en ook walvissen, zeehonden, dolfijnen, zeeleeuwen en orka's even buiten de haven in de vrije natuur kunt bewonderen?

Vancouver is zeer veelzijdig. Het enorme Chinatown nodigt uit voor een avondje Aziatisch eten voor weinig. Soms vragen wij ons wel eens af waarom er nooit een Dutchtown te vinden is in Canada met al die Nederlandse emigranten. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Toch heeft Vancouver Nederlands tintjes. De stad is vernoemd naar de gelijknamige Engelse kapitein. Deze achternaam schijnt weer een verbastering te zijn van de achternaam Van Coevorden. Deze kapitein had dus Nederlandse roots. Tot slot nog een leuk weetje over Cypress Hill. Hier won ‘onze’ snowboardster Nicolien Sauerbreij olympisch goud op het onderdeel parallelreuzenslalom. Zo zijn de wetenswaardigheden over Vancouver eindeloos!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen