Vancouver

Vancouver

Baywatch in Vancouver

Vancouver is een sportief ogende stad met een flitsende skyline. De schoonheid van een stad is wat ons betreft het beste te bewonderen op gepaste afstand. Vanaf Cypruss Hill. Hier werden tijdens de Olympische Winterspelen in 2010 de onderdelen freestyle skiing en snowboarden georganiseerd. Als de avond valt, is het uitzicht over de baai van Vancouver met haar verlichte skyline prachtig, met Vancouver Island als aandachtig toeschouwer.

De Skyline van Vancouver

Vancouver is een sportief ogende stad met een flitsende skyline!

Over toeschouwers gesproken... Wist u dat Pamela Anderson uit Canada komt en ontdekt werd in Vancouver? In 1989 zat ze argeloos op de tribune naar een American footballwedstrijd te kijken, toen de camera’s haar ontdekten en ze groot op het stadionscherm verscheen in haar Labatt's Beer T-shirt, wat de interesse van de bierbrouwerij wekte en haar heel veel publiciteit opleverde.

Sporten doen de bewoners sowieso heel veel. In het bekende Stanley Park bijvoorbeeld, op het schiereiland Granville, aan de baai van Vancouver. Qua omvang wel tien keer zo groot als het Central Park van New York! Hier kunt u heerlijk fietsen over de zeewering, uiteraard wandelen en zelfs lekker naar het strand en oversteken naar de duizelingwekkende Suspension Bridge. Dit is een hangtouwbrug over de ijzingwekkend diepe kloof van de Capilano rivier. Verder zijn hier wandelingen door het plaatselijke regenwoud en over het boomtoppen pad aanraders. Fotogeniek is Brockton Point met haar negen totempalen. Hier kunt u ook het Vancouver Acquarium bezoeken. Maar waarom zou u eigenlijk, als u ook even verder in een bootje kunt stappen voor een 'whale watching' excursie en ook walvissen, zeehonden, dolfijnen, zeeleeuwen en orka's even buiten de haven in de vrije natuur kunt bewonderen?

Vancouver is zeer veelzijdig. Het enorme Chinatown nodigt uit voor een avondje Aziatisch eten voor weinig. Soms vragen wij ons wel eens af waarom er nooit een Dutchtown te vinden is in Canada met al die Nederlandse emigranten. Maar dat is weer een heel ander verhaal. Toch heeft Vancouver Nederlands tintjes. De stad is vernoemd naar de gelijknamige Engelse kapitein. Deze achternaam schijnt weer een verbastering te zijn van de achternaam Van Coevorden. Deze kapitein had dus Nederlandse roots. Tot slot nog een leuk weetje over Cypress Hill. Hier won ‘onze’ snowboardster Nicolien Sauerbreij olympisch goud op het onderdeel parallelreuzenslalom. Zo zijn de wetenswaardigheden over Vancouver eindeloos!

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven