Vakantie Whistler

Peak to Peak Gondola en olympische beren in Whistler

Whistler staat bekend als het mooiste ski-resort van British Colombia en misschien wel van heel Canada. Tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver in 2010 werd in dit gebied werd een groot aantal onderdelen georganiseerd en een derde van alle medailles verdeeld.

Zomer in Whistler

Niet alleen een ski-oord, maar ook in de zomer een prachtige plek om te bezoeken!

Het pittoreske, mondaine en sneeuwzekere wintersportoord ligt op nog geen 120 kilometer boven Vancouver en ligt in de schaduw van de bergen Whistler en Blackcomb Mountain. Whistler biedt niet enkel skiplezier in de winter, maar ook vele sportieve activiteiten in de zomermaanden. Dit is niet de enige reden waarom het gebied buiten het wintersportseizoen zo populair is. De beren zijn dan ontwaakt uit hun diepe winterslaap en in plaats van lange latten zie je, terwijl je over de groene hellingen uitkijkt, met een beetje geluk harige berenpoten van de olympische hellingen afdalen. Je bevindt je per slot van rekening in hun natuurlijke omgeving.

Het dorpje is overigens vernoemd naar een ander harig beest dat hier leeft: de marmot. Dit knaagdier maakt namelijk een fluitend geluid dat lijkt op een leeglopende ballon. Whistler zelf is vrijwel autovrij. Niet ver van het centrum ligt het moderne en ruim ogende Olympic Plaza met haar olympische ringen. Je treft er gezellige winkeltjes en restaurants, een paviljoen, volop kinderspeelplaatsen, schone, groene weiden en een openluchtpodium met shows en avondconcerten.

Overdag trekken de vele bezoekers eropuit en stappen in de gondels om van de prachtige, veelzijdige natuur te genieten. De Whistler Valley Trail verbindt al de natuurlijke bezienswaardigheden. Letterlijk hoogtepunt is de ‘Peak to Peak Gondola’, die de bergen Whistler en Blackcomb Mountain verbindt en een fabuleus uitzicht biedt over al het natuurgeweld: de Blackcomb gletsjers, prachtige bergmeertjes en haar strandjes en beboste berghellingen. De unieke gondel is maar liefst 4,4 kilometer lang en je hangt op het hoogste punt meer dan 400 meter hoog boven de grond.

Houd je van een sportieve uitdaging? De waaghalzen stappen op de BMX en razen niet geheel zonder gevaar de laatste berghelling af naar Whistler.

Na afloop van een actief dagje uit heeft u wel een versnapering verdiend. Wij raden je een lekker lokaal Whistler biertje aan uit de plaatselijke Whistler brouwerij. Geschonken bij voorkeur in een fluitje uiteraard.
Proost!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen