Het land waar de aarde ophoudt

Regio's & Plaatsen in Chili

Regio's & Plaatsen Chili

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Chili? Lees hier meer over onder andere Punta Arenas, Santiago de Chile, Torres del Paine en Puyehue.

Puerto Natales

Vanuit mistige havens worden de bezoekers van dit schilderachtige stadje verwelkomd door zeemeeuwen.

Alles over Puerto Natales

Punta Arenas

Deze strategisch gelegen stad in Chileens Patagonië is één van de meest zuidelijkst gelegen steden ter wereld en ligt aan "Estrecho de Magallanes" (Straat van Magelhaen). Voor wetenschappers en in toenemender mate ook voor toeristen is Puerto Arenas de toegangspoort tot Antarctica, het zogenaamde “Witte, ook wel 6e Continent”.

Alles over Punta Arenas

Puyehue

Puyehue is een gemeente van de provincie Osorno. Deze gemeente grenst in het oosten met het land Argentinië en de Andes, in het noorden door de Puyehue Lake en in het westen door de Osorno gemeente. Deze gemeente wordt gekenmerkt door het Puyehue National Park.

Alles over Puyehue

Santiago de Chile

Santiago, de hoofdstad van Chili, ligt op zo’n 540 meter hoogte en is een ware metropool, met zowel een economische als een bestuurlijke functie.

Alles over Santiago de Chile

Torres del Paine

Ongeveer 290 km ten zuiden van El Calafate ligt het Chileense nationale park Torres del Paine (181.000 ha.) De Torres, oftewel torens, worden gevormd door wel tweeduizend meter hoge granieten pilaren.

Alles over Torres del Paine