Het land waar de aarde ophoudt

Weer & klimaat Chili

Beste reistijd Chili

Chili ligt op het zuidelijk halfrond, wat ervoor zorgt dat het zomer is, als het in Nederland winter is, en winter is, als het in Nederland zomer is.

In het noorden van Chili is het erg droog, hier ligt een van de droogste gebieden ter wereld: de Atacama woestijn. De temperaturen liggen overdag hoog en kunnen ‘s nachts flink dalen. U kunt het noorden heel het jaar door goed bezoeken. Wanneer u de hitte wilt vermijden, kunt u beter in het voor- of najaar komen.

Het centrale deel van Chili is groener en er zijn veel wijnvelden te vinden. In de winter (onze zomer) is het wat frisser en natter. De aangenaamste temperaturen in dit deel van Chili treft u in de herfst of lente, maar het is verder het hele jaar door prima te bezoeken.

Zuid-Chili kan in de maanden juli en augustus heel erg koud worden en zelfs onbereikbaar. Sommige hotels sluiten dan ook deze maanden. U kunt de wintermaanden dus beter vermijden wanneer u naar het zuiden gaat. De beste reistijd is hier van oktober tot en met maart. In die periode biedt FOX ook reizen aan naar dit deel van Chili.

Blijf op de hoogte

FOX is door de Nederlandse reiswereld verkozen tot Beste Aanbieder Groepsreizen van 2018