Vakantie Hong Kong

Vakantie Hong Kong – Ontdek deze indrukwekkende stad

Tijdens een vakantie in Hong Kong zul je ontdekken hoe indrukwekkend deze stad eigenlijk wel niet is. Neonverlichting, wolkenkrabbers, gigantische winkelstraten, Hong Kong heeft het allemaal. Maar er is meer, van fenomenale uitzichten tot de straatmarkten en het autovrije visserseiland Cheung Chau, tijdens een Hong Kong vakantie kun je het allemaal gaan ontdekken.

Aanraders in Hong Kong
Er is van alles te zien en te doen in Hong Kong. En tijdens onze Hong Kong reizen bieden wij diverse excursiemogelijkheden zodat je de stad goed kunt ontdekken. Tijdens een stadstour bezoeken we Victoria Peak waar e een schitterend uitzicht hebt over de skyline van Hong Kong. Wij raden je aan om ’s avonds een bezoek te brengen aan Victoria Harbour om een schitterende lichtshow te kunnen zien.

Kies voor uw ideale vakantie
Op zoek naar een vakantie in Hong Kong, bekijk de vele reizen uit ons aanbod en ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn. Van een single groepsreis tot een privé rondreis of een familiereis, het is allemaal mogelijk. Ga hiervoor naar de rondreizen in Hong Kong en kies voor je ideale vakantie. Een vakantie die je nooit meer zult vergeten!

Victoria Peak in Hong Kong 

De geschiedenis van Hong Kong
Natuurlijk moet je de geschiedenis kennen om deze stad beter te leren begrijpen. De Britten hadden het een paar honderd jaar geleden al goed gezien. Hong Kong had de ideale ligging ten zuiden van de Chinese kust. Het lag strategisch op de handelsroute tussen Europa en het Verre Oosten. De beschutte ligging in een baai was ideaal voor een haven. De Britten handelden in opium in ruil voor zijde, porselein en thee. De zaken breidden zich als snel uit en zo groeide het stadseiland, dat de Britten pachtten van de Chinezen, tot één van de belangrijkste handelscentra van de wereld. In 1997 liep het pachtcontract af. China kreeg Hong Kong terug en het vormt nu samen met Macao een Speciaal Bestuurlijk Gebied met verregaande autonomie. Zo heeft Hong Kong zijn eigen wetgeving en belastingstelsel.

Flitsende wolkenkrabbers, bergen en natuur
De meest bezochte gedeeltes van Hong Kong bestaat zijn het dichtbevolkte Hong Kong Island en het schiereiland Kowloon. Minder bekend en toeristisch zijn de landelijke New Territories en Outlying Islands. Hong Kong bestaat 70% uit bergen en natuur en het heeft wel 234 eilanden. Toch is het met ruim zeven miljoen inwoners één van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld.

Hong Kong heeft het allemaal

Kleine kraampjes op de markt, lekker eten in een eenvoudig restaurant, torenhoge wolkenkrabbers en een super mooie lichtshow.

Het beeld wat veel mensen van Hong Kong hebben, vind je terug in Central District van Hongkong Island. Flitsende wolkenkrabbers zoals de toren van de Bank of China bepalen hier het stadsbeeld. Hong Kong Park is een oase van groen. Naast hoogbouw vind je hier ook historische gebouwen en pleinen. Maak een ritje met de historische dubbeldekker, neem de langste roltrap ter wereld in Soho en bezoek de luxe winkelcentra zoals de IFC Mall, Pacific Place Shopping Mall en Prince's Building. Het uitgaansgebied concentreert zich in en rond Lan Kwai Fong dat stikt van de barretjes, disco's en restaurants.

Het multiculturele Kowloon is een stuk minder gelikt dan Central District en heeft een heerlijke zeepromenade die u o.a. leidt langs Victoria Harbour. Door toeristen bewonderd vanwege het onovertroffen uitzicht op Hong Kong Island. 's Avonds klokslag acht begint de Symphomy of Lights Lasershow. In Kowloon zijn verder het reuzenrad, Kowloon Park, Nathan Road met zijn vele winkeltjes en het Hong Kong Museum of Art aanraders.

De Peak Tram of de veerboot
Neem de Peak Tram die zich steil omhoog werkt naar de top van The Peak, oftewel Victoria Peak. Niets is normaal in Hong Kong. Het hoogste tramstation is een fonkelend gebouw met allerlei shows en attracties voor kinderen. Dit is de luxe woonwijk van de stad, waar de Britse elite in de zomermaanden de hitte van de stad ontvluchtte. Het uitzicht vanaf de uitkijkplatvorm is minstens zo onbetaalbaar als het rondje wandelen om de top met uiteraard een prachtig panorama.

Naast De Peak Tram is de tochtje met de veerboot, die Kowloon met Hong Kong Island verbindt, een erg leuk uitje. Hong Kong Island bestaat uit een serie dorpjes met vissersbootjes en visrestaurants. De bekendste stranden zijn Repulse Bay en Aberdeen en een tochtje in een sampan op het water is erg leuk. Veel families bezoeken hier de pretparken Ocean Park en Water World. Koopjesjagers zijn op Stanley Market in het gelijknamige dorpje niet te houden.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen