Vakantie Pingyao

Het ommuurde Pingyao is een natural beauty die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan. De stad is in 1997 door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard, ligt in een vallei en is te betreden via zes toegangspoorten. Waar je ook kijkt, van het oude autovrije stadscentrum tot de vele volksbuurten met binnenhofjes en bewandelbare muur; deze stad vormt een harmonieus geheel van authenticiteit en dynamiek.

De 14e eeuwse stadsmuur is ruim zes kilometer lang. Met om de 100 meter een wachttoren met zo'n typisch krullend dak. Vanaf de muur, die wel ruim tien meter hoog is, kijk je vanaf gepaste hoogte neer op het dagelijkse leven van de Chinezen in deze voormalige handels- en bankiersstad.

Citygate Pingyao

Het authentieke Pingyao

Wandel door het authentieke Pingyao en bewonder de eeuwenoude architectuur. Het is net of je terug in de tijd gaat!

Hofjes, marktjes en restaurantjes
Veel bezoekers pakken de fiets en maken een toer langs grijsbewolkte, in Ming-stijl opgetrokken gebouwen. Je rijdt door smalle, stoffige steegjes met boven het hoofd waslijnen vol kleding. Maak een fotostop bij de hofjes, eet of drink wat in de talloze restaurantjes en theehuizen. Fiets vervolgens verder langs gezellige pleintjes, marktjes, tuintjes met groen en levendige winkelstraten. De wisselende mengeling van oriëntaalse geuren prikkelt de zintuigen.

Maak een wandeling door het symmetrische oude stadshart met de kenmerkende grijze gevelhuizen, tempels, musea en oude bankgebouwen. Als de avond valt, geven de sfeervolle rode lantaarns de binnenstad een sprookjesachtig uiterlijk. Alles in deze voormalige handels- en bankiersstad uit de Qing- en Ming-dynastie is in perfecte yin- en yangharmonie.


Pingyao is duidelijk goed geconserveerd. Het had het geluk dat het na de teloorgang van het Chinese keizerrijk in verval en vergetelheid raakte. Tijdens de Culturele Revolutie, waarbij oude culturele verworvenheden taboe waren en veelal vernietigd werden, bleef het dan ook bespaard voor de slopershamer.

De stad huisvest verder een handvol bezienswaardige tempels en musea. Zo is in het oudste bankgebouw, het Rischengchang, nu een museum. In de Wen Miao tempel leer je meer over het Confucianisme. Even buiten de stad vind je de Shuanglin tempel met een enorme verzameling van beelden uit de Qing- en Song-dynastie.