Mystiek en symboliek

Regio's & Plaatsen in China

Regio's & Plaatsen China

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van China? Lees hier meer over onder andere Beijing, Chengdu, Dali, Guilin, Hainan, Hangzhou, Hongkong, Lijiang, Shanghai, Xi'an en Yangshuo.

Beijing

Beijing, waar te beginnen in de uitgestrekte metropool? Wat ons betreft bij de Verboden Stad, vanaf de vijftiende eeuw de keizerlijke residentie. Ook het Zomerpaleis, de Tempel van de Hemel en de beroemde Chinese muur zijn in deze keizerlijke hoofdstad te bezoeken.

Alles over Beijing

Canton

Canton, door Nederlanders ook wel Kanton genoemd, ook wel bekend als Guangzhou, is de derde stad van China. Deze megastad ligt in de monding van de rivier Pearl in een zeer dichtbevolkte regio, niet al te ver van Hongkong. Eeuwen geleden vormde het een belangrijke handelspost voor westerse handelaren die dol waren op Chinees porselein, zijde en thee.

Alles over Canton

Chengdu

Chengdu is dé theehoofdstad van China. De inwoners van Chengdu zijn echte theedrinkers en een bezoek aan een theehuis is voor velen een sociaal uitje. Ook de reuzenpanda, de nationale troetelbeer van China, is in deze stad te bewonderen tijdens een bezoek aan het Panda Breeding Centre.

Alles over Chengdu

Chengyang

In Chengyang staat de 'Wind-en-regen' brug. Deze brug staat op de UNESCO wereldergoedlijst. De brug is gebouwd door de 'Dong' minderheid.

Alles over Chengyang

Dali

Dali is een oude historische stad en voormalig koningkrijk van de Bai-beschaving. Door de prachtige architectuur waan je je terug in de tijd.

Alles over Dali

Datong

Datong is een industriestad in het noorden van de provincie Shanxi. De stad staat bekend om de Hangende tempel en de Yungang grotten.

Alles over Datong

Guilin

Opmerkelijk genoeg is niet Beijing of Shanghai, maar het Zuid-Chinese Guillin de eerste stad in China waar het toerisme opbloeide na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Deze stad is bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Guillinheuvels, dé topattractie in deze regio.

Alles over Guilin

Hangzhou

De hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang ligt schuin onder Shanghai en is één van de welvarendste steden van China. Volgens de reisgidsbeschrijvingen is Hangzhou een paradijsje op aarde, een klassieke schoonheid. De groene en heuvelachtige omgeving en het idyllische Westmeer - dat op UNESCO's Werelderfgoedlijst staat - zijn hier de absolute publiekslievelingen.

Alles over Hangzhou

Hong Kong

Deze voormalige Britse Kroonkolonie is een bruisende metropool. De stad heeft voor iedereeen wat te bieden. Snuffel rond op een van de vele marktjes, bezoek Victoria Peak of sla je slag in een van de vele shoppingmalls.

Alles over Hong Kong

Lijiang

In het noordwesten van de provincie Yunnan ligt aan de uitlopers van de Himalaya de miljoenenstad Lijiang op 2.400 meter hoogte. Hier leven veel etnische minderheidsgroepen zoals de Naxi. Het oude centrum Dayang is de publiekstrekker en in 1997 uitgeroepen tot UNESCO’s Werelderfgoed.

Alles over Lijiang

Pingyao

Het ommuurde Pingyao is een natural beauty die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan. De stad is in 1997 door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard, ligt in een vallei en is te betreden via zes toegangspoorten.

Alles over Pingyao

Shanghai

Shanghai is de stad met bijna de helft van 's werelds hoogste wolkenkrabbers. Een krioelende mierenhoop met ruim 25 miljoen bewoners. De aantrekkingskracht is sterker dan de magneet waarop de supersonische Maglev trein zweeft. Deze trein verbindt de luchthaven met het nieuwe flitsende financiële stadshart Pudong.

Alles over Shanghai

Suzhou

Suzhou is een historische stad die al in de viertiende eeuw floreerde door de productie van zijde. Het was bovendien een populair toevluchtoord voor de welgestelde Chinezen. Adel, hoge ambtenaren, geleerden en schilders bouwden hier prachtige huizen met nog mooiere tuinen langs groen omzoomde lanen.

Alles over Suzhou

Wuzhen

Wuzhen is een kleine oase met een netwerk aan kanalen waar de gondels over de waterwegen zwieren. De vergelijking met Venetië is natuurlijk snel gemaakt. Handel in onder andere zijde brachten hier in de Yangtze delta welvaart en vooruitgang. Het dorp heeft zijn klassieke stijl door de eeuwen heen behouden.

Alles over Wuzhen

Xiamen

Xiamen, ook wel Amoy genoemd, is een levendige stad met veel koloniale gebouwen, gelegen aan de kust.

Alles over Xiamen

Xi'an

Het centraal in China gelegen Xi-an is natuurlijk bekend om de omringende vlaktes met de graftombes. De begraafplaats van keizer Qin met zijn wereldberoemde Terracottaleger is de bekendste. De stad zelf is van keizerlijk bloed en het was eeuwenlang de oosterse eindhalte van de zijderoute.

Alles over Xi'an

Yangshuo

Gelegen in een prachtige omgeving, te midden van spectaculaire heuvels en groene rijstvelden ligt Yangshuo. Een dorp dat zich van een slaperig dorp tot een levendige toeristentrekpleister heeft ontwikkeld. Het kloppende hart is de West Street, oftewel Xi Jie, met leuke winkeltjes, marktkraampjes en een gevarieerd restaurantaanbod.

Alles over Yangshuo

Yongding

In de omgeving van Yongding kun je de bijzondere en unieke Hakka-dorpen vinden, ook wel Tulou genoemd.

Alles over Yongding