Mystiek en symboliek

Weer & klimaat China

Beste reistijd China

China is een heel groot land met een veelzijdig klimaat waardoor de beste reistijd verschilt per klimaatzone. In het noorden van China heerst een echt landklimaat. De winters zijn in China koud en droog met temperaturen van gemiddeld 10 graden. In Beijing kan dan ook regelmatig sneeuw vallen. Een gure wind uit het noorden laat het nog kouder aanvoelen. De zomers zijn erg warm, waarbij het wel 40 graden kan worden in combinatie met een hoge luchtvochtigheid.

In het oosten van China valt meer neerslag dan in de rest van het land. De regen valt meestal in de ochtend of aan het einde van de dag, dit duurt vaak maar een uur. In de winter is het ongeveer 10 graden en in de zomer loopt de temperatuur op tot rond de 30 graden.

Zuid-China beschikt over een heerlijk subtropisch klimaat met ‘s winters gemiddeld 22 tot 24 graden, in de zomer liggen de gemiddelde temperaturen vrij hoog, tegen de 30 graden aan. Ook regent het deze periode wat meer. Dit is meestal in de namiddag in de vorm van een één tot twee uur durende bui. Een klein parapluutje kan dan ook erg handig zijn.

Over het algemeen kunt u het best in de lente of de herfst China bezoeken. In deze tijd valt er minder regen en is de temperatuur aangenaam. De zomer is ook een prima periode om te reizen, maar rekent u dan op hoge temperaturen!

Blijf op de hoogte

FOX is door de Nederlandse reiswereld verkozen tot Beste Aanbieder Groepsreizen van 2018