Vakantie Wuzhen

Wanneer je vanuit Shanghai naar het eeuwenoude waterdorp Wuzhen reist, sta je versteld van de uitgestrektheid van deze metropool. Ver buiten het stadshart zie langs de snelweg nog steeds enorme woongebouwen zo ver het oog reikt. Maar na verloop van tijd wordt de omgeving groener en neemt de verstedelijking af.

Wuzhen is een kleine oase met een netwerk aan kanalen waar de gondels over de waterwegen zwieren. De vergelijking met Venetië is natuurlijk snel gemaakt. Handel in onder andere zijde brachten hier in de Yangtze delta welvaart en vooruitgang. Het dorp heeft zijn klassieke stijl door de eeuwen heen behouden.

Bezienswaardigheden Wuzhen
De bezienswaardigheden zijn te vinden in het oostelijk en westelijk deel van de stad. In het levendige oostelijk deel van de stad vind je diverse minimusea met exposities over oude kunsten. Geniet hier van de straatoptredens, authentieke ambachten en klederdrachten. Het westelijk deel is geheel gerenoveerd in de oorspronkelijke stijl. Hier wandel je heerlijk langs de kades en door de smalle straatjes met gezellige barretjes, restaurants en andere verblijfsmogelijkheden. Beklim de Witte Lotus Pagode voor een mooi uitzicht over het historische centrum en de kanalen.

Vaar met de gondel onder eeuwenoude bruggen, langs tempels en huizen uit de Ming- en Qing dynastie. Kenmerkend zijn de zwarte daken, houten panelen en witgeschilderde muren. 's Avonds zijn de kanalen sfeervol verlicht. Lokale specialiteit is de rijstwijn. Lekker maar ook erg sterk spul. Het bevat bijna 50% alcohol en dat voel je direct.

Vooral Chinezen bezoeken het waterdorp en het kan zijn dat zij je ook als bezienswaardigheid zien. Voor je het weet vragen ze je om samen een selfie te maken. Helaas is het lastig communiceren en echt contact te maken, de taal blijft een grote barrière.

Wanneer je hier overnacht, raden wij je aan 's avonds in een decor van sfeervol verlichte kanalen en huizen nog wat te gaan drinken.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen