Vakantie Yangshuo

Het komt niet vaak voor, maar soms is de reis naar een bestemming nog mooier dan de bestemming zelf. Dat is in het geval van Yangshuo zeker zo. Die kan wat ons betreft niet lang genoeg duren. Helemaal als je aanmonstert op een cruiseboot die over de meanderende Li rivier vaart. Hier blijf je foto's maken en genieten van het uitzicht van het spitse karstgebergte, dat is omzoomd door een kraag van jade.

Langs de eindeloze oevers zie je waterbuffels grazen, maar ook koeien en watervogels. Op de rivier varen ook bamboevlotten en sampans met vissers die niet alleen hun netten uitgooien, maar ook in de avonduren gedresseerde aalscholvers aan het werk zetten om een maaltje vis binnen te hengelen. Ze hebben een touwtje om hun nek zodat ze de vis niet kunnen doorslikken.

Varen over de Li-rivier

Geniet van de prachtige kalkstenen rotsen langs de rivier

Vaar langs schattige dorpjes. Langs de oevers ziet u boeren aan het werk op hun rijstvelden. Generaties van Chinese schilders vonden hier een onuitputtelijke bron aan inspiratie. Het landschap van het dorpje Xinping is zelfs terug te vinden op het 20 Yuanbiljet. Maak een heerlijke fietstocht door de rijstvelden in dit unieke landschap. Op deze manier krijgt u een beter inzicht hoe de boeren hier volgens eeuwenoude tradities leven.

Een levendig dorpje

Yangshuo was nog niet zo lang geleden een slaperig dorp, dat zich heeft ontwikkeld tot een levendige toeristentrekpleister waar het prima toeven is. Het kloppende hart is de West Street, oftewel Xi Jie, met leuke winkeltjes, marktkraampjes en een gevarieerd restaurantaanbod.

Over restaurants gesproken. Populair zijn hier de kookworkshops. Het begint met een fietstochtje naar de markt waar u verse ingrediënten inslaat die u vervolgens in de kookstudio bereidt. Uiteraard worden uw inspanningen beloond met een heerlijke maaltijd. Wat dacht u van dumplings, kip met noten en aubergine met boontjes? Uiteraard krijgt u het recept mee naar huis.

Het prachtige karstgebergte
Terug naar het karstgebergte. In de avonduren ontvouwt zich op de rivier een schouwspel, dat kan wedijveren met alle omringende natuurlijke pracht. In de beroemde Mrs. Liu Impression show spelen honderden vissers, dansers en acteurs. Als wuivend riet bewegen ze als één geheel over de bühne. Het is een show vol dans, muziek en bijzondere licht- en kleureffecten. Magistraal tegen de achtergrond van de feeërieke karstbergen en de Li rivier, die als special effect de beelden op het water weerkaatst.

 

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen