Vakantie Bogotá

De hoofdstad van Colombia is Bogotá, gelegen op de oostelijke keten van het Andes gebergte. Deze levendige stad is een echte wereldstad met mooie bezienswaardigheden.


Het historische centrum is La Candelaria. hier bevinden zich vele musea en bijzondere historische gebouwen. Het goudmuseum waar u vele gouden sieraden kunt bewonderen en het nationale museum zijn zeker een bezoek waard! Tussen de kantoren, ministeries en banken die hier gevestigd zijn, vindt u ook veel typisch Bogotaanse restaurants en cafés.
De belangrijkste winkelcentra, restaurants en bars bevinden zich in de wijk Zona Rosa in het noorden van de stad gevestigd en die zijn gemakkelijk bereikbaar. 
Zowel op straat als in de clubs ziet u de mooiste Zuid-Amerikaanse dansen uitgevoerd. Voornamelijk in de levendige studentenwijk van de stad vindt u een bruisend nachtleven waar u wellicht zelf een poging kunt wagen tot de salsa of de tango.
Plaza Bolivar in La Candelaria vormt het hart van de stad. Op dit plein is een prachtige kathedraal gevestigd. Hoog boven de stad bevindt zich de Cerro de Monserrate, een berg met een kerkje erop, die u bereikt met een kabelbaantje en vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft.
Tevens staat Bogotá bekend om de prachtige parken die hier in overvloed te vinden zijn.