Vakantie Cartagena de Indias

Cartagena, één van de mooiste steden van het Zuid-Amerikaanse continent, is een havenstad in het noordwesten van Colombia. Cartagena wordt ook wel Cartagena de Indias genoemd omdat de stad is vernoemd naar de gelijknamige Spaanse stad. Cartagena speelt een belangrijke economische rol in Colombia.
In het oude ommuurde centrum van de stad bevinden zich nog vele koloniale gebouwen. Het paleis van de Inquisitie is hier een mooi voorbeeld van en zeker een bezoek waard.
Vanwege haar koloniale uitstraling staat Cartagena op de UNESCO werelderfgoedlijst. De verdedigingswerken en muren omringen de stad en hebben vroeger de stad beschermd tegen aanvallen van piraten. Het Castillo de San Felipe, een fort even buiten de stadsmuren, is in de 17e eeuw zelfs door een Nederlander verstevigd tot hoe het nu is. Nu, 500 jaar later, heeft de stad nog steeds de charme, geschiedenis, architectuur, romantiek en avontuur van toen.  Op een half uurtje varen van Cartagena liggen de Islas de Rosario, echte tropische Caribische eilanden waar u eventueel een dagexcursie naar toe kunt boeken.