Regio's & Plaatsen in Colombia

Regio's & Plaatsen Colombia

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Colombia? Lees hier meer over onder andere Bogotá, Cali, Cartagena, Medellin, Popayán, San Augustin en Villa de Leyva.

Bogotá

De hoofdstad van Colombia is Bogotá, gelegen op de oostelijke keten van het Andes gebergte. Deze levendige stad is een echte wereldstad met mooie bezienswaardigheden.

Alles over Bogotá

Cartagena de Indias

Cartagena, één van de mooiste steden van het Zuid-Amerikaanse continent, is een havenstad in het noordwesten van Colombia. Cartagena wordt ook wel Cartagena de Indias genoemd omdat de stad is vernoemd naar de gelijknamige Spaanse stad. Cartagena speelt een belangrijke economische rol in Colombia.

Alles over Cartagena de Indias

Medellin

De stad van de eeuwige lente, zo wordt de stad Medellin ook wel genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan haar aangename klimaat die het tot een perfecte vakantiebestemming maakt. Medellin is gelegen in het noordwesten van Colombia en is met haar 2,4 miljoen inwoners de twee na grootste stad van het land.

Alles over Medellin

Popayàn

Popayán is een van de meest waardevolle koloniale steden van Colombia en is tevens de hoofdstad van het Colombiaanse departement Cauca.

Alles over Popayàn

San Agustín

Een van de mooiste opgravingen van Colombia bevindt zich in San Augustin. Hier bevinden zich opgravingen van bevolkingsgroepen die het land voor de kolonisatie bewoonden.

Alles over San Agustín

Santa Marta

In een mooie natuurlijke haven ligt Santa Marta, de oudste stad van Colombia. In 1525 is deze stad gesticht door de Spanjaarden die op zoek waren naar goud in dit gebied.

Alles over Santa Marta

Villa de Leyva

Een van de mooiste koloniale plaatsen van Colombia is Villa de Leyva. Het lijkt wel alsof de tijd heeft stil gestaan in dit stadje. Villa de Leyva leent zich perfect voor mooie wandelingen over de met straatkeien bedekte straten. Het stadje telt zes musea, waarvan de meeste zich in koloniale huizen bevinden.

Alles over Villa de Leyva