Cahuita

Cahuita

Het plaatsje Cahuita telt 3500 inwoners en kende tot voor kort slechts één telefoonnummer. Banken zijn er niet en voor het wisselen van een travellercheque wordt men verwezen naar een hotel. De streek Talamanca, rond Cahuita, heeft de laatste twintig jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Tot voor 1975 was Cahuita uitsluitend bereikbaar per kano, vervolgens per busje of te voet over de landweggetjes. Nu jaren later is er een redelijke weg heen en menig vakantieganger heeft Cahuita ontdekt, want het is een oase van rust en het is net of de tijd hier heeft stilgestaan.

Het wordt gekenmerkt door een uitbundige vegetatie van palmen en mangroven, die de zand- en lavastranden omgeven. In het dorp kunt u zich aanmelden voor een boottochtje boven de koralen, maar u kunt natuurlijk ook zelf zwemvliezen aantrekken en uw snorkel opzetten om de duizenden tropische vissen te gaan bekijken!

Aan de zuidkant van het dorp ligt het national park, waar de meest schitterende vogelexcursies te maken zijn. Het park is 1.000ha groot en wordt onder andere bewoond door brulapen en zeldzame drietenige luiaards. De koraalriffen aan de kust vormen de natuurlijke bescherming van het park.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven