Vakantie Cahuita

Op de route naar deze Caribische kustplaats rijd je over de kustweg die in Puerto Limon begint. ‘Limon’ staat bekend om zijn vele containeroverslag activiteiten. Hier worden onder andere bananen van bekende merken als Chiquita en Dole en de vele kleine lokale producenten in grote zeeschepen vanuit de haven over de hele wereld verscheept. Eenmaal het bedrijvige Limon achter je gelaten is het freewheelen langs de kust naar Cahuita. Dit kleurrijke dorpje, met zijn vele inwoners van Jamaicaanse oorsprong, ligt niet ver van de grens met Panama. Het is populair bij surfers en backpackers met een hoog rastagehalte.
Gelukkig is Cahuita nog lekker kleinschalig, overzichtelijk en vooral relaxed. In het centrumpje springt de hoofdstraat eruit met gezellige restaurantjes en winkeltjes. Even ten noorden ligt bij Playa Negra een hotelzone met kleinschalige accommodaties, waarvan sommige over een kikkertuin beschikken.

cr-bnr-dorp-cahuita

Niet te missen is het overzichtelijke en compacte Cahuita National Park: met stip dé bezienswaardigheid. Get up, stand up en ga op pad! Een schaduwrijk zandpad slingert door het park, parallel aan de door palmbomen omzoomde stranden. Vergeet vooral niet naar de boomtoppen te turen. Zo is het niet al te moeilijk om spider monkeys te spotten. Met wat meer moeite zoomt je camera verder in op kleurrijke slangen, een toekan of een bolletje pluizige wol wat een luiaard blijkt te zijn. Cahuita National Park vormt een ideaal zwemuitje en wandelsafari in één. Populair zijn de georganiseerde duik- en snorkelsexcursies naar het golven brekende koraalrif.

cr-bnr-luiaard-cahuita

Het park is zeer geliefd bij de locals. In het weekend en op feestdagen trekken ze het park in om lekker te luieren, zonnen, picknicken aan een strandtafeltje en natuurlijk heerlijk te zwemmen. Goed voorbeeld doet natuurlijk volgen!

Wat zijn verder aanraders om vanuit Cahuita te bezoeken?
Puerto Viejo de Talamanca: voor nog veel meer Jamaicaanse vibes en Caribische invloeden
Cacao tour: het water loopt ons weer de mond in als we hier aan terugdenken. Leer midden in de natuur van lokale boeren hoe nog op traditionele wijze chocolade wordt gemaakt. Uiteraard mag je de zelfgemaakte chocolade proeven.
Zoek verkoeling onder een catarata: alleen de naam al rolt al zo lekker over de tong. Een catarata is een waterval. Op de weg naar het plaatsje Bribrí vind je zo’n verscholen catarata waar je heerlijk kunt zwemmen midden in de natuur in kristalhelder water. 

Wij zijn er wel uit: Cahuita is zonder twijfel een ‘positive holiday vibration’!

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen