16-daagse familie groepsreis Boomslingeren als Tarzan

Deze rondreis is verbeterd
Je krijgt van ons:
  • Familierondreis inclusief veel excursies én entreegelden
  • Vrijwel alle hotels met zwembad
  • Boogie-board les in Manuel Antonio
  • Waterglijbanen in La Fortuna
  • Hike naar Las Palias in Rincon NP

Rokende vulkanen, kleurrijke dieren spotten en slingeren door de jungle: durf jij het aan?

In Costa Rica voelt iedereen zich een beetje ‘Freek in het wild’. Ga op zoek naar hoog in de bomen huizende luiaards en toekans. Of verwonder je over een fotogenieke roodoogboomkikker.

Naast natuur beleef je in dit goed te bereizen land ter grootte van Nederland ook avontuur: raften, een canopy tour, door de vulkaan verwarmde waterglijbanen, zwemmen onder de rook van een vulkaan, boogie-boarden, op ontdekking langs watervallen, in nevel- en regenwouden en een nationaal park direct aan het strand.

Aan het eind van de reis rijden we vanaf Manuel Antonio rechtstreeks naar het vliegveld in San José voor onze terugvlucht, indien je met de Lufthansa groep vliegt. Als je met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt bestaat de mogelijkheid dat je op dag 14 naar San José reist en één nachtje in San José verblijft alvorens naar Amsterdam te vliegen. In dat geval ben je één nachtje korter in Manuel Antonio. 

Natuurrijk en avontuurlijk Costa Rica is La Pura Vida en een echte, onbezorgde familiebestemming.

Comfortabel vervoer en hotels
We reizen met comfortabele middelgrote bussen met airconditioning en verblijven in goede, vaak typisch Costa Ricaanse lodges op basis van logies-ontbijt. Veel van onze lodges hebben een zwembad, zodat we na een actieve dag ook nog lekker even kunnen zwemmen.

Aantal excursies inclusief
Tijdens de vakantie staat een aantal leuke activiteiten op het programma. Zo zijn er heerlijke door de vulkaan verwarmde waterglijbanen in de Baldi Hotsprings waar we in la Fortuna naartoe gaan. In Sarapiqui verblijven we vanaf 2021 twee nachten, zodat we hier meer tijd hebben voor de leuke dingen in de omgeving. In Rincón de la Vieja National Park maken we een coole hike door het Las Pailas gebied, inclusief entree. Verder krijg je  boogie-boardles in Manuel Antonio en is het entreegeld voor het nationale park hier inclusief. 

Respect voor het milieu
Om de prachtige natuur van Costa Rica tijdens deze rondreis zoveel mogelijk te respecteren en om milieuvervuiling tegen te gaan, hebben we samen met onze lokale partner een speciaal navulbaar waterflesje ontworpen, dat je bij aankomst gratis ontvangt. Dit flesje kun je in veel hotels en restaurants met drinkwater bijvullen. Zo voorkom je vervuiling door het gebruik van plastic wegwerpwaterflesjes. 
 Bekijk het milieubeleid van FOX

Onze Nederlandssprekende reisleiders staan voor je klaar
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Costa Rica. Reisleider Liesbet: "Costa Rica heeft echt alles in zich wat je van een tropische bestemming mag verwachten. Veel natuur, lekker eten, goede accommodaties en veel sportieve activiteiten zoals raften en paardrijden. Pura Vida, wat puur leven betekent, is hier niet alleen een populaire kreet en een lijfspreuk voor de Costa Ricanen. Het is echt een manier van leven. Geniet van elk moment, maak je geen zorgen, leef en voel je goed. Wat wil je nog meer tijdens een zorgeloze familievakantie?"

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 10 / maximaal 21 deelnemers
Minimum leeftijd: 7 jaar