Groepsrondreis Costa Rica & Nicaragua

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Cahuita

 • Snorkelen

  USD 25,- p.p.

  Met een boot varen we achter het rif van Punta Cahuita.
  Op twee plekken wordt er gesnorkeld en daarna rusten we uit op Punta Cahuita. Daar een fruitsnack en wáter.
  Er zijn snorkelspullen aan boord.

 • Bri-Bri Indianen

  USD 45,- p.p.

  U bezoekt een indianen dorp, waar u van alles krijgt uitgelegd over de leefstijl en achtergrond van deze indianen. We wandelen door de jungle op zoek naar gifkikkers en zwemmen bij de waterval. Deze excursie is inclusief lunch, transport en lokale gids.

Optionele excursies in Granada

 • Canopy tour Mombacho Vulkaan

  USD 50 p.p.

  Bekijk de omgeving van de Mombacho vulkaan vanuit vogelvlucht! U kunt ziplinen door de boomtoppen, vliegend van plateau naar plateau. De plateaus zijn verschillend in hoogte, variërend van een kleine 3 meter tot wel 30 meter, ruim boven het bladerdek uit!
  De canopy tour bevindt zich in een nevelwoud, slechts 18 kilometer van de koloniale stad Granada. U krijgt vooraf een korte veiligheidsinstructie van een professionele instructeur, en een uitrusting.
  Inclusief: Gids, entreebewijs, vervoer, uitrusting

  Prijs minimaal 2 personen: USD 50,- p.p.
  Prijs minimaal 8 personen: USD 45,- p.p.

 • Las isletas de Granada boottocht

  USD 20 - 25 p.p.

  Gelegen aan de voet van de Mombacho vulkaan liggen ongeveer 360 kleine eilanden die ontstonden na een vulkaanuitbarsting, ruim 20,000 jaar geleden.
  U wordt naar de kleine haven gebracht waar u de kapitein ontmoet en aan boord gaat van de motorboot. Tijdens de tour zal de gids de prachtige flora en fauna aanwijzen, waaronder vele vogelsoorten.
  Er is een pauze op één van de eilandjes om te genieten van het prachtige uitzicht op de vulkaan en andere eilandjes, terwijl u geniet van een drankje.
  Inclusief: Gids, entreebewijzen, vervoer, boottocht, drankje.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 25,-
  Prijs minimaal 8 personen: USD 20,-

 • Stadstour Granada

  USD 30 p.p.

  Granada werd gesticht door de Spanjaarden in 1524 en is daarmee één van de oudste Spaans-koloniale steden in Latijns-Amerika.
  U zult de stad zowel te voet als per paardenkoets verkennen. Hoogtepunten worden aangedaan, zoals de San Francisco kerk en het bijbehorende San Francisco klooster uit 1529. Verder wordt er een bezoek gebracht aan de Merced kerk waar u de mogelijkheid heeft om de klokkentoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over Granada, het Meer van Nicaragua en de Mombacho vulkaan. De laatste stop is in het oudste gedeelte van de stad waar een bezoek wordt gebracht aan de Xalteva kerk en de oude stadsmuren.
  Inclusief: Gids, entreebewijzen, vervoer per paardenkoets.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 30,- per persoon
  Prijs minimaal 8 personen: USD 25,- per persoon

 • Bezoek de Mombacho Vulkaan en beklim het krater pa

  USD 40 - 50 p.p.

  Het Mombacho natuurreservaat bestaat grotendeels uit nevelwoud met een grote verscheidenheid aan vegetatie en fauna. Een speciale truck brengt u naar de top van de vulkaan. Na een korte stop bij het wetenschappelijk centrum, kunt u deze indrukwekkende vulkaan ontdekken onder leiding van een gids.
  Het goed onderhouden wandelpad (1.5 km) leidt u rond de krater door het dichtbegroeide nevelwoud. Ondertussen kunt u genieten van uitzichten op Granada, de eilandengroep Las Isletas, de lagune van Apoyo en de Masaya vulkaan. Houd zeker ook een oogje open voor de brulapen die u onderweg tegen kan komen, maar ook voor andere dieren zoals luiaarden en de endemische Mombacho salamander.
  Inclusief: Gids, entreebewijzen, vervoer, koffie.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 50,- p.p.
  Prijs minimaal 8 personen: USD 40,- p.p.

Optionele excursies in La Fortuna

 • Hanging Bridges Fortuna

  USD 25,- p.p.

  Door een mooie combinatie van nevelwoud en subtropisch woud voert een pad waarover u ruim twee uur gaat wandelen. Door het bos, over de grond en over hangbruggen (30 meter boven de grond) zult u een mooie wandeling maken, die schitterende flora, fauna en uitzichten zal opleveren.

 • Baldi Hot Springs

  USD 35,- p.p.

  Bezoek aan de grote heetwaterbronnen van Baldi. De verschillende baden worden op natuurlijke wijze verwarmd door de Arenal vulkaan en hebben allemaal een andere temperatuur. Bij helder weer heeft u uitzicht op de Arenal vulkaan.

Optionele excursies in León

 • Bezoek Vulkaan Cerro Negro

  USD 35 - 45 p.p.

  Een beklimming van Vulkaan Cerro Negro is ronduit een unieke ervaring! Deze actieve vulkaan is één van de kleinste van Nicaragua (ca. 650 meter hoog), maar is geheel bedekt met zwart zand en stenen. Op de top van deze vulkaan heeft u een overweldigend uitzicht over de keten van vulkanen `Los Maribios` en de actieve krater van Cerro Negro. U kunt al glijdend en schuivend beginnen aan de enerverende afdaling door het fijne vulkanische zand (goede conditie en het dragen van wandelschoenen sterk aanbevolen). Optioneel kunt u 'Ashboarden' en per aangepast snowboard de vulkaan afdalen. Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, drankje en entreegelden. Minimaal 2 personen.

  Prijs minimaal 2 personen USD 45,- per persoon
  Prijs minimaal 8 personen USD 35,- per persoon

 • Cerro Negro - Vulkaan Boarden

  USD 45,- p.p.

  U zult naar beneden ‘boarden’ van de steile helling van de Cerro Negro, één van de jongste vulkanen in Midden-America (gevormd in 1850) en daarnaast ook één van de meest actieve- de laatste eruptie dateert uit 1999. De vulkaan is slechts 712 meter boven zeeniveau, maar de tocht naar boven is op sommige stukken vrij steil. Bij aankomst bovenop worden er korte instructies gegeven door de ervaren gids.
  De losse stenen, steile stukken, en het dragen van de boards maken het tot een pittige klim. Echter wordt er verscheidene malen gestopt zodat u kunt uitrusten en kan genieten van het prachtige uitzicht. Onderweg zal de gids u informeren over de historie van de vulkaan.
  Inclusief: Gids, entreebewijs, vervoer, uitrusting.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 45,-
  Prijs minimaal 8 personen: USD 35,-

 • Stadstour Léon

  USD 25,- p.p.

  Ontdek de fascinerende geschiedenis van één van Nicaragua’s oudste en meest invloedrijke steden. León wordt beschouwd als de historische, culturele, educatieve en religieuze hoofdstad van Nicaragua. León werd verwoest, verplaatst en uiteindelijk herbouwd, dit door de vulkanische activiteit in de omgeving. Ook is deze stad geplunderd door piraten, en won en verloor het de titel als belangrijkste stad van Nicaragua.
  Tijdens deze stadswandeling brengt u een bezoek aan revolutionaire muurschilderingen, barokke en neoklassieke kerken en een kunstmuseum dat werk van internationaal geroemde artiesten tentoonstelt. Ook worden de lokale markt, verschillende koloniale gebouwen en Nicaragua’s eerste universiteit aangedaan. Tot slot kunt u het dak van Midden-Amerika’s grootste kathedraal betreden. Vanaf dit tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen gebouw heeft u tevens fantastische vergezichten over de stad en de vulkanen in de omgeving.
  Inclusief: Gids, entreebewijzen,drankje

  Prijs minimaal 2 personen: USD 25,-
  Prijs minimaal 8 personen: USD 20,-

Optionele excursies in Monteverde

 • Night walk

  USD 25,- p.p.

  Entree reservaat, gids en zaklamp inclusief. We maken een twee uur durende wandeling in het donker.

 • Loopbruggenwandeling (Selvatura)

  USD 35,- p.p.

  Een niet te missen tocht voor natuurliefhebbers! U loopt over hangbruggen hoog in de bomen, tot wel 35 meter hoogte! Het uitzicht over het regenwoud is adembenemend! Inclusief transfers en gids.

 • Canopytour (Selvatura)

  USD 55,- p.p.

  In het nevelwoud is een spectaculaire canopytour aangelegd. U zwiert aan een kabel via platforms van de ene boom naar de andere, soms op duizelingwekkende hoogte. De langste rit is zelfs 450 meter lang. Voor de liefhebbers is het mogelijk onderweg nog een echte ‘Tarzanswing’ uit te voeren. Inclusief transfers en gidsen.

Optionele excursies in Puerto Viejo de Sarapiqui

 • Tirimbina Rainforest

  USD 30,- p.p.

  Prachtige wandeling door het primaire subtropisch regenwoud onder leiding van een bioloog. Inclusief spectaculaire loopbrug over de rivier de Sarapiquí. Onderweg ziet u mogelijk gifkikkers, apen en vele kleurrijke vogels.

 • Riviertocht over Sarapiqui

  USD 40,- p.p.

  Een mooie, twee uur durende boottocht over het rustig stromend gedeelte van de Sarapiqui rivier. Vanuit de boot ziet u kaaimannen, apen en vogels die u nakijken. Inclusief snack en gids.

 • Raften

  USD 50,- p.p.

  Avontuurlijke rafttocht op de rivier de Sarapiquí (klasse 3/4) afhankelijk van de hoeveelheid regenval. Inclusief transport, goed getrainde gidsen en een snack onderweg. Ook voor degenen die geen enkele ervaring hebben.

Optionele excursies in San Juan del Sur

 • Canopy tour

  USD 40 p.p.

  Op slechts vijf minuten van San Juan del Sur kunt u een canopy tour doen. Deze bestaat uit 16 kabels van in totaal 2,5 kilometer die 17 platformen met elkaar verbinden. De canopy tour begint op een heuveltop, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de baai van San Juan del Sur. Met wat geluk ziet u tijdens de tour brulapen, tropische vogels en andere dieren.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 45,-
  Prijs minimaal 8 personen: USD 40,-

 • Surfles

  USD 65,- p.p.

  San Juan del Sur is uitermate geschikt om te surfen, dus als u dat ooit al eens had willen leren is nú het moment. Een pick-up truck haalt u op bij uw hotel en brengt u naar een van de mooie stranden in de omgeving van San Juan del Sur. U krijgt hier een paar uur surf les tot lunchtijd. Na de lunch (lunch is niet inbegrepen) kunt u uw nieuw verworven kennis in de praktijk brengen, voordat u tegen de avond weer terug gaat naar uw hotel.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 65,-
  Prijs minimaal 8 personen: USD 60,-

 • Reuzenzeeschildpadden bij La Flor

  USD 50 - 115 p.p.

  La Flor, een strand ten zuiden van San Juan del Sur, is de plek waar jaarlijks duizenden Olive Ridley zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen. Deze massale aankomsten, arribadas genoemd, zijn te zien op bepaalde avonden van augustus tot en met december. Ongeveer 50 dagen later, ruwweg van oktober tot en met januari, komen de eieren uit, en kunt u getuige zijn van de eerste schreden van tientallen babyzeeschildpadjes die richting zee kruipen. Beide unieke evenementen zijn zeer de moeite waard voor natuurliefhebbers.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 115,- p.p.
  Prijs minimaal 8 personen: USD 50,- p.p.

Optionele excursies in Vulkaan Masaya NP

 • Masaya Vulkaan, Lava Tour

  USD 45,- p.p.

  Iets voor zonsondergang bezoekt u de Masaya vulkaan. Het is een goed tijdstip om dieren te zien, want dagdieren zoeken een plek om te slapen terwijl de nachtdieren ontwaken. U ziet misschien de groene parkietjes die in terugkeren naar hun nest in de kraterwand, een wonderlijk fenomeen.
  De Masaya vulkaan is momenteel erg actief, hetgeen goed nieuws is voor degenen die altijd al een acieve vulkaan hebben willen bezichtigen. U staat oog in oog met de krater met kolkende lava! Door de vulkanische activiteit is het mogelijk dat de omstandigheden het niet toelaten om de vulkaan op te rijden en dat het park tijdelijk gesloten wordt.
  Inclusief: Gids, entreebewijs, vervoer.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 45,- p.p.
  Prijs minimaal 8 personen: USD 35,- p.p.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven