Vakantie Manuel Antonio / Quepos

De omgeving van het nationale park Manuel Antonio aan de Grote Oceaan is ideaal voor een paar dagen zon, zwembad, zee en strand. Maak op de kustroute onderweg een stop bij een brug waar je gigantische spitssnuitkrokodillen als boomstammen in de rivier ziet dobberen. Vlak voor Manuel Antonio ligt het gezellige en vooral authentieke plaatsje Quepos met zijn gerasterde straten. Met in het centrumpje tal van souvenirwinkeltjes en gezellige restaurants. Bezoek in de avonduren ook de sfeervolle groente- en souvenirmarkt vlak achter de zeewering. Quepos en de kronkelende toeristische kuststrook tussen dit stadje en het dorpje Manuel Antonio zijn de ideale uitvalsbasis om het park te bezoeken.

cr-bnr-strand-manantonio

Eenmaal aangekomen in het dorpje Manuel Antonio valt het oog direct op het prachtige, door palmbomen omringd tropische strand, waar je heerlijk kunt boogie boarden of gewoon lekker relaxen. Op loopafstand tref je de ingang van het gelijknamige nationale park. Zonder al te veel moeite (vergeet je verrekijker niet) spot je hier tal van dieren zoals luiaards, toekans, wasbeertjes, leguanen, gifkikkers, doodshoofdaapjes, vlinders, neusbeertjes, kapucijnapen, brulapen, slangen, hertjes, vleermuizen en rode krabjes.
Wat dieper in het park vind je een uitkijkpunt, maar daarvoor moet je flink wat treden beklimmen. Hotspots zijn hier natuurlijk ook de fotogenieke goudgele stranden, omlijst met prachtige baaien en eilandjes. Neem dus vooral je zwemkleding en handdoek mee. Let op: don’t mess with the animals! Oftewel; wij adviseren je de dieren niet te voederen en gepaste afstand te houden. Wanneer je een picknick meeneemt, nuttig deze dan niet in het bijzijn van leguanen, apen of andere beesten op het strand.

Voor de kust zijn zelfs dolfijnen en - afhankelijk van het jaargetijde -  migrerende walvissen te zien. Dit alles maakt Manuel Antonio tot één van de meest toegankelijke en populairste nationale parken van het land.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen