Monteverde

Monteverde

Monteverde is een particulier reservaat van een aldaar levende gemeenschap van Quakers, dat op een hoogte van 1500/1850 meter ligt. Het bevat de mooiste nevelbossen in Costa Rica, want door de hoge luchtvochtigheid is de plantengroei er weelderig. De zware, grillige bomen dragen er “hangende plantentuinen” van varens, mossen, bromelia’s anthuriums en orchideeën op hun armen.

In Monteverde zijn er, in kleine aantallen, vrij veel speciale vogelsoorten te vinden, maar die zijn zonder gids en/of uitgebreide vogelkennis moeilijk te vinden. Voor de diverse soorten kolibries zijn er voederflessen opgehangen, die deze vanuit het bos komen opzoeken en zo makkelijk te fotograferen zijn. Behalve vogels en hagedissen zijn er in het park bijna geen dieren.

Het gebied is, in december – april, relatief droog, maar  de wegen zijn slecht. Gedurende de zomermaanden is het gebied goed te bezoeken, want de hevige regens beginnen meestal al in mei. Voordat u het park bezoekt (regenkleding mee!) moet u wel even informeren op welk deel van de dag de meeste regen valt.

De temperatuur is vergelijkbaar met Nederland in de zon en als het bewolkt is dan is het wat koeler en is een windjack nodig. Een dunne trui kan prettig zijn op koele winderige avonden. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 19°C.

 

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven