Dé ultieme bestemming voor natuurliefhebbers

Regio's & Plaatsen in Costa Rica

Regio's & Plaatsen Costa Rica

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Costa Rica? Lees hier meer over onder andere La Fortuna, Manuel Antonio Nationaal Park, Monteverde, San Jose en Tortuguero Nationaal Park.

Cahuita

In het plaatsje Cahuita hangt een Caribische sfeer. Een groot aantal bewoners is van Jamaicaanse afkomst en dit is terug te zien in de gezellige reggaebarretjes en lokale restaurantjes. Cahuita wordt omgeven door schitterende stranden en aan de rand van het dorp ligt het Cahuita National Park waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden.

Alles over Cahuita

La Fortuna

La Fortuna de San Carlos ligt aan de voet van de vulkaan Arenal. De Arenal is een actieve vulkaan en misschien wel de mooiste ter wereld. In de omgeving liggen verscheidene warmwaterbronnen die op een natuurlijke manier verwarmd worden door de vulkaan.

Alles over La Fortuna

Manuel Antonio / Quepos

Manuel Antonio heeft de prachtige combinatie van zon, zee, jungle en strand. Er zijn restaurantjes in overvloed en in de omgeving zijn talloze excursies te doen. Het aangrenzende natuurreservaat is schitterend en hier leven meer dan 350 vogelsoorten.

Alles over Manuel Antonio / Quepos

Monteverde

In Monteverde zijn de mooiste nevelbossen van Costa Rica te vinden. Door de hoge luchtvochtigheid is de plantengroei weelderig. Al wandelend via avontuurlijke hangbruggen is de prachtige natuur te ontdekken. De nevel geeft het bos haar typische sprookjesachtige sfeer.

Alles over Monteverde

Puerto Viejo de Sarapiqui

Puerto Viejo de Sarapiqui ligt in de Caribische laaglanden. Deze plaats staat bekend om de rivier de Sarapiqui. Op de rivier kunnen prachtige boottochten gemaakt worden om de flora en fauna te zien en te beleven. De imposante fauna bestaat onder andere uit toekans, kaaimannen en aapjes.

Alles over Puerto Viejo de Sarapiqui

Rincón de la Vieja

In het prachtige vulkanische gebied Rincón de la Vieja bruist het letterlijk van de activiteit. Rincón de la Vieja staat bekend om allerlei vulkanische verschijnselen en de adembenemende vergezichten bij helder weer. Het is ook één van de beste plaatsen om slingerapen te zien.

Alles over Rincón de la Vieja

Sámara

Samara is een authentiek dorpje aan een prachige baai en heeft mooie zandstranden. Samara beschikt over vele barretjes en sfeervolle restaurantjes waar heerlijke visgerechten geserveerd worden. Tijdens het legseizoen komen er veel schildpadden naar het strand om hier hun eieren te leggen (ca. juli tot december).

Alles over Sámara

San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica en wordt gekenmerkt door veel drukte en chaotisch verkeer. De stad is aangelegd in de vorm van een schaakbord en er zijn veel musea en winkels te vinden. In de omgeving liggen glooiende hellingen met prachtige koffieplantages.

Alles over San José

Tortuguero

Tortuguero is het meest spectaculaire natuurreservaat van Costa Rica en alleen per boot bereikbaar. Een boottocht is ook dé manier om een goede indruk te krijgen van het oerwoud en het rijke dierenleven. Tortuguero heeft een imposante fauna met apen, gifkikkers en diverse soorten vogels en slangen.

Alles over Tortuguero