13-daagse privé familiereis Beestenboel in Costa Rica per huurauto

Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf.

 • Accommodatie

  Costa Rica is geen land met een perfecte infrastructuur en super-de-luxe hotels, hoewel de eerste luxe internationale ketenhotels aan de westkust al verschijnen. De hotels, die wij geselecteerd hebben voor onze rondreizen, zijn goede middenklasse hotels. Je kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet en beschikt over een fan. Sommige hotels hebben een zwembad, maar overbodige luxe moet je echt vergeten!

  Wel is het zo, dat alle hotels karakteristiek zijn voor de omgeving en met regelmaat door ons worden gecontroleerd op service en kwaliteit.

  Extra informatie van onze reisspecialist Digna

  Costa Rica staat bekend om haar jarenlange natuurbescherming, en het duurzame toerisme. In Costa Rica hebben wij ervoor gekozen om samen te werken met kleinschalige accommodaties, die een duurzaam beleid voeren. De meeste van deze hotels hebben een CST-certificaat; een Certificaat in Duurzaam Toerisme. Dit certificaat krijgen hotels en lodges als ze een twintigtal duurzaamheidsacties invoeren.

  Digna Costa RicaReisspecialist Digna:
  "Omdat we ons heel bewust zijn van het feit dat de meeste reizigers in Costa Rica natuurliefhebbers zijn, kiezen we er voor om meerdere, kleinere hotels in dezelfde toeristische gebieden te steunen. Deze kleinere hotels zijn vaak in handen van Costaricaanse families, en hebben elk hun eigen unieke pluspunten. Het kan dus voorkomen dat je in een ander hotel overnacht dan de reizigers vóór je. Maar daar staat tegenover dat uw ervaring minder grootschalig is, en veel authentieker."

  Op deze manier dragen we allen bij aan een eerlijkere verdeling van de inkomsten in het toerisme in Costa Rica. Zo kan ook de toekomstige reiziger een unieke ervaring blijven beleven.

 • Beste reistijd

  In Costa Rica heerst een tropisch klimaat. Het is aan de kust heel het jaar door ongeveer 30 graden. Landinwaarts, in hoger gelegen gebieden, is het wat frisser, rond de 20 graden. De westkust heeft een droog seizoen van december tot mei. De oostkust heeft heel het jaar door af en toe neerslag. Vanaf juli tot oktober is het seizoen om de schildpadden eieren te zien leggen in Tortuguero.

  Als je de buien wilt vermijden, is december tot en met april voor jou de beste reistijd, maar eigenlijk is Costa Rica heel het jaar door goed te bezoeken. FOX biedt dan ook het hele jaar door volop reizen aan naar Costa Rica.

 • Duurzaamheid

  Wegwerp plastic tijdens jouw reis 

  Vanuit onze doelstelling het reizen daar waar mogelijk te verduurzamen zet FOX zich o.a. in voor het reduceren van wegwerpplastic op de bestemmingen en tijdens haar reizen. 
  Op deze bestemming adviseren wij onze reizigers daarom te reizen met eigen navulbare waterflessen en eigen linnen tas.
  De navulpunten voor jouw waterfles wordt tijdens de rondreis verzorgt door watertanks in de bus en in de accommodaties. Echter, is het wel mogelijk om uit de kraan te drinken in Costa Rica. 
  Door het gebruik van een eigen tas reduceer je het gebruik van plastic tasjes.

  Samen onderweg naar een bewustere reiswereld: reis plastic vrij!

   

 • Elektriciteit

  De elektriciteit bedraagt 110 Volt en de stopcontacten zijn Amerikaans. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen eenvoudig opladen, maar daar is hier naast een zgn. “wereldstekker” ook nog een adapter voor nodig, als je gebruik wilt maken van bijv. een haardroger. Het komt met regelmaat voor dat de elektriciteit uitvalt en ook het meenemen van een zaklantaarn is daarom te adviseren!

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen. 

 • Eten en drinken

  ce-thee-plukstersJe kunt in Costa Rica voor weinig geld uitstekend eten. Vooral vlees, vis, salades en lokale specialiteiten zijn van prima kwaliteit. Specialiteiten zijn ceviche (heerlijke vissalade in limoensap), Caldo (maaltijdsoep), frijoles (bruine bonen), Tortilla's, avocadosalades, barbecuegerechten en uitstekende steaks. De Comida Tipica (dagelijkse keuken) wordt gekenmerkt door gerechten als rijst, zwarte bonen, bakbananen, zoete aardappelen en maïs, waarbij veel gebruikt wordt gemaakt van kip en vlees en men een overvloed aan groenten en allerlei tropische vruchten kent. Olla de Carne (een vleessoep met veel groenten) en Sopa Negra (een zwarte bonen soep met groenten en een hardgekookt ei) zijn typisch Costaricaanse gerechten, die overal geserveerd worden. Probeer ook eens de tortilla’s en gevulde salade met palmharten.

  Over het algemeen zijn de gerechten prettig gekruid en niet zo pittig als in de omringende landen. Pipas zijn minikokosnoten, die overal langs de kant van de weg worden verkocht en een prima dorstlesser zijn. In de refrescos (frisdranken) worden veel verse vruchtensappen verwerkt, evenals in de batidos (milkshakes). De bekendste biermerken zijn Bavaria, Tropical en Imperial. Bekende cocktails zijn Pina Colada en uiteraard de Cuba Libre.

  Indicatie van prijzen voor maaltijden:
  Ontbijt: ongeveer 6 tot 8 Euro
  Lunch: ongeveer 12 tot 15 Euro
  Diner: ongeveer 15 tot 20 Euro
  (afhankelijk van hoeveelheid en luxe)

  In de restaurants zijn uitstekende wijnen verkrijgbaar (Chileens en Amerikaans) voor circa 10 à 20 Euro per fles. Een biertje kost circa 3,- Euro en voor frisdrank betaal je circa 2,- euro.

 • Extra informatie

  Hoe groet je elkaar in Costa Rica? Waar en wanneer kun je er het beste gifkikkers zien? Heeft het zin om je mobiele telefoon mee te nemen op reis? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je op Costa Rica Virtualguide, de meest actuele en betrouwbare site voor mensen die zich voorbereiden op reis naar dit prachtige land.

 • Fooien

  Het geven van fooien is gebruikelijk in Costa Rica, omdat er geen bedieningsgeld berekend wordt. In restaurants wordt over het algemeen een fooi van 15% van de rekening gegeven. Voor parkeerwachters, toiletdames, en taxichauffeurs geldt een kleinere fooi.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raad je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor je camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen voor jouw camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een "wereldstekker" voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol. Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je hierover informeren op de plaats van bestemming.

  Costa Rica is absoluut fotogeniek!
  Het fotograferen of filmen van de plaatselijke bevolking is geen probleem, maar het is natuurlijk wel netjes om van tevoren even toestemming te vragen.

  Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De munteenheid in Costa Rica is de Colon. Ook met Amerikaanse Dollars kunt u goed terecht, maar dan betaalt u in verhouding meestal teveel!

  Contant geld  
  De lokale munteenheid van Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon. Wij adviseren om met name Amerikaanse Dollars in contanten mee te nemen en ter plekke geld op te nemen met uw pinpas (wereldpas). Euro's zijn minder algemeen geaccepteerd en de geldende koers is vaak laag. Vaak worden ook contante Dollars geaccepteerd als betaalmiddel, zo kunt u de excursies in Costa Rica in cash Dollars betalen. Het is raadzaam om contanten, in kleine coupures, te bestellen (of bij het GWK te halen.). Dit omdat niet alle banken of hotels altijd voldoende Colones beschikbaar hebben om te wisselen.

  Bankpassen en creditcards
  Pinnen kan in Costa Rica op veel plaatsen en is de meest gangbare manier om over geld te beschikken. Let u er echter wel op dat veel pinautomaten na 22.00 uur geen geld meer afgeven. Dit om diefstal te voorkomen. Let er overigens wel op dat uw pinpas ingesteld staat op 'wereld', anders kunt u uw pinpas niet gebruiken. Met creditcards kunt u ook bijna overal terecht, in restaurants, winkels en hotels (met uitzondering van hotel Ensenada in de Golf van Nicoya en de accommdaties in Rincon de la Vieja). Vergeet uw pincode voor uw creditcard niet!

  Op veel plaatsen kunt u betalen met Mastercard en Visa. Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of uw pinpas. Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcardmaatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om vreemde valuta te bestellen via GWK Travelex. 

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houdt er rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Ambassade van Costa Rica

  Laan Copes van Cattenburch 46
  2585 GB Den Haag
  Tel: +31 (0) 70 358 0780
  E-mail: embajada@embacr.nl

  Nederlandse Ambassade Costa Rica

  Oficentro La Sabana
  Gebouw 3, 3e verdieping
  Achter de Contraloria
  La Sabana, San José
  Tel. 00506 22 96 14 90
  E-mail: sjo@minbuza.nl

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  Paspoort
  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  Heeft u een ESTA-Formulier nodig?
  Passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor reizen naar of via de Verenigde Staten. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.
  Lees alles over het ESTA Formulier

  Wat neemt je verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard en (indien gewenst) travellercheques, fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoonnummer en e-mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook van je creditcard, niet!

 • Reisbegeleiding

  Tijdens je rondreis word je begeleid door een Nederlandse reisleider, welke vaak woonachtig is in het gebied. Hierdoor krijg je veel informatie over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking.

  Naast deze Nederlandstalige reisleiding, maken we in de natuurparken soms gebruik van lokale Spaans/Engelssprekende gidsen, om zoveel mogelijk informatie over het land, natuur en bevolking te krijgen.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  Met uitzondering van San José zul je tijdens je rondreis niet zoveel souvenirwinkeltjes vinden. Op de plaatselijke mercado’s vind je allerlei soorten tropisch fruit en andere levensbehoeften.

  In de wat grotere plaatsen vind je echter winkeltjes met verschillende houtsnijwerken, T-shirts met opdruk, kleurrijke kleden uit Guatemala, replica’s van kikkertjes en de typische opvouwbare houten stoelen.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Post voor het buitenland kun je het beste afgeven bij het postkantoor of bij hotelrecepties. Gebruik nooit de brievenbussen op straat! Ansichtkaarten en brieven zijn per luchtpost tussen de 6 dagen en 3 weken onderweg.

  In de grotere steden kun je bij postkantoren en hotelrecepties via de satelliettelefoon rechtstreeks telefoneren met Nederland. Houd er rekening mee dat de hotelreceptie een behoorlijk bedrag extra rekent voor bemiddelingskosten. Rechtstreeks bellen vanuit een telefooncel, de zogenaamde Radiografica, is mogelijk, maar vaak staan hier lange rijen met wachtenden.

  Het gebruik van een mobiele telefoon is enkel in de grote steden mogelijk. Wij adviseren je om, voor vertrek, bij je provider te informeren naar de mogelijkheden van het gebruik van je mobiele telefoon en de kosten!
  Een collect call kan worden aangevraagd via nummer 116 of 0800 03 11111. Wil je naar Nederland bellen, dan draai je 0031, voor België 0032 en vervolgens het abonneenummer.

  Internetten kan redelijk goedkoop (een paar dollar) in de grote steden in de internetceafés. Heel soms kan het ook in je hotel.

 • Tijdsverschil

  In Costa Rica is het tijdens onze wintertijd zeven uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het verschil acht uur.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:

  Er zijn momenteel geen vaccinaties verplicht gesteld voor Costa Rica. Malaria komt enkel nog heel sporadisch voor aan de Caribische kust, ten zuiden van Limón. 

  Indien je vanaf januari 2016 één of meer van onderstaande landen hebt bezocht, dan dien je een bewijs van inenting tegen Gele Koorts te kunnen tonen op het moment dat je de grens van Nicaragua of die van Panama over gaat. Wij adviseren je om je inentingen boekje mee te nemen.

  Landen in Amerika:
  Argentinië, Bahama's, Barbados, Brazilië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Guyana, Jamaica, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad & Tobago, Venezuela.

  Landen in Afrika:
  Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Congo, Kameroen, Chad, Costa de Marfil, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissay, Guinea Ecuatorial, Kenia, Liberia, Libië, Mali, Mauritanië, Niger, Nigeria, Centraal Afrikaanse Republiek, Senegal, Sierra Leone, Soedan, Zuid-Soedan.

  Landen in Oceanië:
  Australië, Fiji

  Wil je meer informatie dan wordt op onze pagina Vaccinaties & Gezondheid uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp.

  Je kunt contact opnemen met de Reisdokter of één van de daar genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor je reis belangrijk zijn.

  Uitdroging voorkomen tijdens je reis
  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen. 

  Reisdokter ontmoeten tijdens de Reis & Inspiratie dagen
  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over prikken, pillen en eventuele vaccinaties die op je reis noodzakelijk zijn.

  Je kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: Je krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's. Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  ZIKA Virus

  Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) meldt dat het risico op een infectie met het zikavirus in Zuid- en Midden-Amerika en de Cariben sterk is afgenomen. 
  Zie voor veel gestelde vragen over zwangerschap en Zika daarom de website van het RIVM. 

  Wil je met betrekking tot mogelijke andere risico factoren zoals Dengue informatie hebben, dan verwijzen wij je graag door naar de website https://www.anvr.nl/reisinformatie/bestemmingen.aspx.

  Met betrekking tot de muggen geldt in het algemeen: 
  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat. 
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer je op je kamer aanwezig bent.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Zoals overal ter wereld dien je ook in Midden-Amerika en zeker in San José voorzichtig te zijn met je bezittingen. Laat om te beginnen je sieraden thuis, je hebt er niets aan onderweg en het vraagt vaak om moeilijkheden. Koop goedkope imitaties, raak je die kwijt, dan is er niets aan de hand. Je reisdocumenten en geld kun je het beste afgeven bij de receptie van je hotel, die deze voor je in de kluis opbergt. Dit kost een paar Colones, maar geeft je een rustig gevoel.

  Voor toeristen is Costa Rica een relatief veilig land. Net als in alle landen waar ook ter wereld moet je, met name in de grote stad en op het strand, goed op je spullen passen en deze niet onbeheerd laten. In San José is het raadzaam je rugzakje op de borst te dragen.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt goede bussen, je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Je bagage wordt over het algemeen op het dak van de bus vervoerd.

  Tijdens de groepsrondreis reis je in een “tussenmaat” bus voor 20 personen, omdat de wegen in Costa Rica minder geschikt zijn voor grote touringcars. Bij grotere groepen wordt wel een iets grotere bus ingezet. De wegen rond San José zijn redelijk, maar het verkeer is zeer chaotisch. De wegen in het binnenland en in de nationale parken zijn soms ronduit slecht en zitten vol met gaten en kuilen.

  Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

  Houd er, indien je met een huurauto reist, rekening mee dat de wegaanduidingen minimaal zijn en uitsluitend in het Spaans worden aangegeven. Ook de bevolking spreekt hoofdzakelijk alleen maar Spaans! Indien je een privé rondreis met huurauto hebt geboekt is het meenemen van een creditcard verplicht i.v.m. borg voor de huurauto. 

  De shuttlebussen die tijdens enkele privé rondreizen in Costa Rica worden gebruikt halen je bij je accommodatie op en zetten je bij de volgende accommodatie af. De trajecten zijn vooraf voor je geregeld, je hebt een gereserveerde zitplaats. Het kan voorkomen dat je bij vertrek en/of aankomst langs andere accommodaties rijdt om reizigers op te halen of af te zetten. De bussen hebben maximaal 20 zitplaatsen en airco. Als de reis langer duurt dan 4 uur, wordt er onderweg gestopt om wat te eten of te drinken.

 • Vlucht

  De gemiddelde reisduur met KLM naar San José bedraagt circa 13 uur.

  FOX biedt reizen naar Costa Rica aan met de volgende luchtvaartmaatschappijen: United (via de Verenigde Staten) en KLM (via Panama).

  Aankopen tijdens je vlucht
  De gemiddelde reisduur met United naar San José bedraagt circa 15 uur. Aan boord van de United vliegtuigen kun je je (extra) aankopen enkel met creditcard betalen. Wanneer je een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten, dien je je bagage op te halen en af te geven bij het drop-off punt. Indien je op Schiphol duty-free vloeistoffen hebt gekocht, moet je dit bij dit drop-off punt in je koffer doen. Ook als je aankopen geseald zijn, mag je ze niet meenemen in de handbagage. Indien je vlucht via New York City gaat dien je je bagage van de band te halen en opnieuw in te checken voor de aansluiting naar San José.

  Koffer op slot?
  Reis je via de Verenigde Staten en wil je je bagage op slot doen? Gebruik dan een slot dat door de Amerikaanse overheid (Transportation Security Administration of TSA) eenvoudig herkend en geopend kan worden. Sloten, die niet herkend worden, mogen tijdens de controle door TSA in de VS opengebroken worden. Deze 'TSA Bagage Sloten zijn o.a. te koop op Schiphol Plaza.

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar Costa Rica hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker voor je te maken om een totaal kostenplaatje te maken hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 66,- per persoon zakgeld per dag.

  Uitzondering hierop zijn:
  - 18-daagse single groepsreis Actief Costa Rica: € 76,- per persoon zakgeld per dag
  - 14-daagse familie groepsreis Boomslingeren als Tarzan: € 81,- per persoon zakgeld per dag (inclusief raft excursie)

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten (inclusief ESTA) en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens je reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij je reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 14 mei 2021 14:11 Tijdzone: Central America Standard Time

Lees alles over