Vakantie Puerto Viejo de Sarapiqui

Wie koers zet naar Puerto Viejo de Sarapiqui moet vooral niet vergeten te genieten van de prachtige uitzichten onderweg. Zo rijd je vanuit San José door het bijzonder groene nevelwoud van Braulio Carrillo: dit nationale park is met zijn in nevel gehulde, ruig beboste berghellingen, klaterende watervallen en slapende vulkanen adembenemend.

cr-bnr-kaaiman-puertoviejo

Puerto Viejo de Sarapiqui ligt in de tropische laaglanden met in de omgeving vele fruitplantages. Het schuurt tegen de rand van het subtropisch regenwoud. Dit was ooit de belangrijkste binnenhaven van Costa Rica, van waaruit koffie, fruit en tropische waar over de Sarapiqui rivier werd vervoerd richting de noordoostgrens met Nicaragua richting de Caribische Zee. In de omgeving vind je mooie, in de natuur gelegen lodges die als uitgangspunt dienen voor tal van uitjes op, rond en langs de Sarapiqui rivier. Zo kun je raften op de Sarapiqui rivier, waarbij je natuurlijk ook een verfrissende duik kunt nemen en langs de oevers tal van kleurrijke watervogels spot. Of bezoek het Tirimbina wildlife reservaat aan de Sarapiqui rivier waar de langste hangbrug van Costa Rica de entree van het park vormt. Of maak een boottocht op de Sarapiqui rivier waarbij je kans hebt kans om apen, hagedissen, tal van vogels en zelfs kaaimannen te zien. En misschien spot de gids in de bomen wel een beest waarvan de naam klinkt als ‘slof’. Dan bedoelt hij een ‘sloth’, dat is een luiaard. Je zult dit harige beestje nog vaker zien, want hij siert zelfs het 10.000 colon bankbiljet in Costa Rica.

Paardrijden, mountainbiken, ziplinen over de rivier en gewoon van de natuur genieten: het à la carte aanbod aan excursies is bijna onbeperkt.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen