Rincón de la Vieja

Rincón de la Vieja

Dit park staat bekend om allerlei 'kleine' vulkanische verschijnselen, zoals hete gassen, die uit de grond komen en borrelende modderputten, met een doorgaans bijna witte klei, die ook wel als schoonheidsmasker gebruikt kan worden (natuurlijk wel eerst even laten afkoelen!). Tevens is er een plaats, waar u wisselbaden kunt nemen van warm, zwavelhoudend water. U zit dan in een klein beekje en gaat vervolgens naar een aparte koelere 'tobbe' ernaast, die door stenen van het beekje afgescheiden is.

Rincon heeft ook een echte vulkaan, waar de kleine vulkanische verschijnselen zich aan de voet voordoen. Men kan deze te voet of (gedeeltelijk) te paard beklimmen, maar het laatste stukje gaat over ruw, glibberig, rotsachtig terrein, waar vaak gierende winden waaien en mist verdere beklimming soms onmogelijk maakt. Bij prachtig weer geniet u echter wel van een rokende krater en een prachtig vergezicht. Qua wild heeft Rincon veel te bieden, omdat het één van de beste plaatsen is om goed slingerapen, evt. gordeldieren en miereneters te kunnen bekijken.

De temperatuur is uitgesproken prettig. Beneden (700 meter) is het meestal zonnig, warm, bij een aangename temperatuur en een beetje wind, boven (1900 meter) op de vulkaan kan het wat frisser zijn en heeft u soms warme (regen)kleding nodig.

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven