Vakantie Rincón de la Vieja

De route naar het uitgestrekte vulkaan- en natuurgebied Rincón de La Vieja – met zijn gelijknamige nationale park - in het noorden van Costa Rica voert langs uitgestrekte graslanden en het laatste deel over een bergachtig grindpad. Een 4WD is hier dan ook geen overbodige luxe. Het is dus vrij afgelegen en doet daarom totaal niet toeristisch aan. Het landschap is afwisselend met enerzijds vulkanische activiteit en anderzijds regenwoud. Dit is één van de beste plaatsen om slingerapen te zien en je vindt er ook nog eens de mooiste ruiterpaden van het land. Het is hier zelfs mogelijk om van een jungleglijbaan te zoeven.

cr-bnr-waterbron-rinconvieja

Het nationale park bestaat uit twee gedeeltes: Santa Maria met regenwoud en het vulkanische Las Pailas. Wij raden vooral de Las Pailas wandeling aan. De paden leiden langs watervallen en riviertjes maar ook kokende modderpoelen, beekjes, zwavelmeertjes, joekels van woudreuzen en - hoe hoger je komt - steeds ruiger wordend terrein. Onderweg spot je met wat geluk neusberen, tapirs, slingerapen en natuurlijk leguanen. Even afkoelen? Neem dan een duik in één van de natuurlijke meertjes. Dit is bovendien het natuurlijke habitat van wel 300 vogelsoorten. Reken hier trouwens niet op gebaande wandelroutes, het is vaak banjeren door dichte jungle en de trails zijn zeker avontuurlijk te noemen. Ook de wandeling naar de La Cangreja waterval - waar je uiteraard kunt zwemmen – is pittig maar zeker de moeite waard.
Rincón de La Vieja National Park ligt in de provincie Guanacaste, die ook wel bekend is om haar cowboys te paard. Je vindt in het park dan ook de mooiste ruiterpaden die het land herbergt.

Heb je zware benen of zelfs spierpijn? Laat je verwennen in de heetwaterbronnen rond de Rio Negro even buiten het park en geniet van het weldadige, zwavelhoudende water. Verwen jezelf met een schoonheidsmasker van klei.

Tip: verblijf in een sfeervolle en lommerrijke haciënda met zo’n typische veranda met hangmatje.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen