Vakantie Sámara

Playa Samara aan de westkust van Costa Rica staat niet voor niets in onze Top 10 Mooiste stranden van de wereld. Je vindt hier geen All-Inclusive resorts, fastfood ketens en grote winkelcentra. Sámara is van oorsprong een vissersdorpje en oogt misschien zelfs wel een beetje rommelig. Het is vooral populair onder jonge stellen en reizigers die gewoon lekker willen ontspannen en in niet al te grote luxe genieten van het heerlijke strandleven. Op de onverharde wegen zie je er zelfs gieren rondtrippelen. Sluit de dag af op het strand met op de achtergrond de kabbelende oceaan en rode gloed van de traag ondergaande zon. 

cr-sufboard-sam

Een kraag van tropische palmbomen omzoomt de kilometerslange, hagelwitte zandstranden. Het ondiepe water van de Stille Oceaan is ideaal voor golfsurfen en boogieboarden. Niet ver voor de kust ligt een koraalrif. De prachtige baai van Sámara met zijn zandstranden zijn ideaal voor een paar ontspannen vakantiedagen. De zee is hier rustig en er kan heerlijk gezwommen worden. Echt veel faciliteiten tref je hier niet en dat past precies bij de uitstraling van het dorpje. Met wat geluk zie je hier pelikanen een maaltje vis uit de oceaan opduiken.

cr-strand-sam

Aan de hoofdstraat van het dorpje Sámara, die loopt van het begin van het dorp tot aan het strand, tref je naast kleinschalige accommodaties en winkeltjes vele kleine restaurantjes waar je 's avonds lekker verse vis kunt eten.

Een stukje ten noorden van Playa Sámara liggen ongerepte stranden waaronder Playa Ostional. Tijdens het legseizoen (van grofweg juli tot december) komen er vele schildpadden het strand op om hun eieren te leggen.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen