18-daagse single groepsreis Actief Costa Rica

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.


Aandachtspunten

 • U kunt deze Extra opties en Verlengingen tijdens het boekingsproces al direct aan uw reis toevoegen.
 • In het gedetailleerde prijsoverzicht van de prijsberekening ziet u direct de juiste kosten.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij Extra opties en Upgrades niet

Optionele excursies in La Fortuna

 • Arenal Oasis Nighttour

  USD 35 p.p.

  Tijdens deze avondtour om kikkers te spotten, zien we zeker tussen de 10 en 20 verschillende kikkersoorten. Met een Engelstalige gids gaan we het bos in achter de Lodge Arenal Oasis. Waar veel kikkers zijn, zijn vaak ook slangen te vinden. Met de zaklamp die we allemaal krijgen bij aanvang van de toer gaan we op zoek naar allerlei soorten dieren: kikkers, slangen, diverse insecten, gordeldieren... Ze kunnen allemaal voorbij komen op deze wandeling. Maar vooral de verschillende soorten kikkers en hun geluiden die we gaan zien en horen zijn heel erg mooi en maken deze toer tot een echte aanrader. Duur van de tour: ongeveer 2 uur.

 • Hanging Bridges Fortuna

  USD 25,- p.p.

  Door een mooie combinatie van nevelwoud en subtropisch woud voert een pad waarover u ruim twee uur gaat wandelen. Door het bos, over de grond en over hangbruggen (30 meter boven de grond) zult u een mooie wandeling maken, die schitterende flora, fauna en uitzichten zal opleveren.

Optionele excursies in Manuel Antonio / Quepos

 • Kayaking

  USD 65,- p.p.

  Kayakken op een mooie brakwater riviermonding, waarbij landschap, vogels en eventuele krokodillen aan u voorbij trekken. Ervaring is niet noodzakelijk. De tour is inclusief transfers en lunch.

 • Nationaal Park Manuel Antonio

  USD 16,- p.p.

  Het nationale park staat bekend om zijn bountystranden en er zijn een aantal mooie wandelingen in het regenwoud te maken. Het is vrijwel de enige plek waar nog doodshoofdaapjes voorkomen en met een beetje geluk ook te zien zijn! LET OP! Het park is op maandag gesloten!

  Tour door het park met een lokale gids van 2-3 uur kost USD 30,-

 • Rafting

  USD 90,- p.p.

  Raften op de Savegre of de Naranjo rivier. In rubberboten neemt u de stroomversnellingen op één van deze snelstromende rivieren (klasse 3/4). Onderweg is er tijd om van de bijzondere natuur die de rivieren omzoomt te genieten. Deze spectaculaire tocht is inclusief goede begeleiding, ontbijt, lunch op de rivieroever en transfers.

 • Zeilboot Cruise

  USD 75,- p.p.

  Een absolute aanrader! U gaat met een catamaran of zeilboot de zee op. Inclusief diner bij zonsondergang, onbeperkte hoeveelheid drankjes, snorkelen en dolfijnen kijken! Naar gelang de weersomstandigheden kan de cruise uitgevoerd worden in de ochtend met lunch inclusief. (in september en oktober kan het voorkomen dat de boot niet of zeer vroeg vertrekt ivm weersomstandigheden).

Optionele excursies in N.P. Palo Verde

 • Boottocht Bebedero

  USD 35,- p.p.

  Deze excursie omvat een boottocht op de rivier de Bebedero. Tijdens deze tocht zult u vele apen, leguanen, hele grote krokodillen (indrukwekkend!), basilisken en vele watervogels spotten. De toer is inclusief koffie bij op- en uitstap. Deze tocht is enkel te boeken indien u in Hacienda La Pacifica verblijft.

 • Landgoedtocht

  USD 35 - 40,- p.p.

  Een schitterende tocht per paard (circa twee uur) over het landgoed van la Ensenada. De tocht gaat langs een lagune en zoutpannen naar een uitzichtpunt over de Golf van Nicoya. Onderweg ziet u mogelijk krokodillen, apen, leguanen en vele vogels. Deze tocht is enkel te boeken indien u in Hacienda La Ensenada verblijft.

  Minimaal 4 deelnemers.

  Prijs 4 tot 7 deelnemers: USD 40,- per persoon.
  Prijs vanaf 8 deelnemers: USD 35,- per persoon.

 • Mangrove tocht

  USD 35 - 42,- p.p.

  Boottocht van circa twee uur over de golf van Nicoya naar de rivier de Abangares. De rivier is omgeven door mangrovebossen waar vele dieren te zien zijn waaronder de visarend en mogelijk zelfs de roze lepelaars.

  Minimaal 4 deelnemers.

  Prijs 4 tot 7 deelnemers: USD 42,- per persoon.
  Prijs vanaf 8 deelnemers: USD 35,- per persoon.

Optionele excursies in Playa del Coco

 • Boottocht naar strand Playa Huevos (halve dag)

  USD 90,- p.p.

  Per boot varen we langs de mooie kustlijn van de Bahía del Coco. Met een beetje geluk zien we onderweg dolfijnen naast de boot zwemmen. U kunt heerlijk ontspannen aan boord in de zon. Eenmaal aangekomen bij het vrijwel verlaten strand Playa Huevos kunt u hier heerlijk luieren op het witte zandstrand of lekker zwemmen in de zee. U kunt er ook prima snorkelen, snorkelspullen zijn aanwezig op de boot. Afhankelijk van het dagdeel waarop de excursie plaatsvindt, wordt u een barbecue-lunch of diner met vers fruit aangeboden. De non-alcoholische drankjes zijn inclusief op de boot.

Optionele excursies in Puerto Viejo de Sarapiqui

 • Riviertocht over Sarapiqui

  USD 40,- p.p.

  Een mooie, twee uur durende boottocht over het rustig stromend gedeelte van de Sarapiqui rivier. Vanuit de boot ziet u kaaimannen, apen en vogels die u nakijken. Inclusief snack en gids.

 • Raften

  USD 58,- p.p.

  Avontuurlijke rafttocht op de rivier de Sarapiquí (klasse 3/4) afhankelijk van de hoeveelheid regenval. Inclusief transport, goed getrainde gidsen en een snack onderweg. Ook voor degenen die geen enkele ervaring hebben.

 • Tirimbina Rainforest

  USD 30,- p.p.

  Prachtige wandeling door het primaire subtropisch regenwoud onder leiding van een bioloog. Inclusief spectaculaire loopbrug over de rivier de Sarapiquí. Onderweg ziet u mogelijk gifkikkers, apen en vele kleurrijke vogels.

 • Canopy Tour Sarapiqui

  USD 58,- p.p.

  Een spectaculaire tour! Onder begeleiding zweeft u van platform naar platform. Onder begeleiding zweeft u van platform naar platform dwars door de jungle. Onderweg kunt u apen tegen komen en geniet u van het prachtige uitzicht. Spectaculair! Duur: ca. 2 uur.

 • Finca Sura, Ananas toer

  USD $30 - $45pp

  In het laaglandregenwoud van Sarapiqui is een vruchtbare grond te vinden. Een lokale boer, Don Rodolfo, verbouwt daar cassavewortel, kaneel, peper en ook organische ananas. We leren alles over deze gewassen, zien vogels, basilisken en giftige kikkers. En we gaan zien hoe de ananas groeit, en hoe die smaakt als die vers van het land komt. Een hele duurzame, lokale ervaring. Door deze excursies is het te doen voor deze familie om op te boksen tegen de grote producenten als Dole en Del Monte.
  Deze tour kan (in overleg met de reisleider) met of zonder lunch aangeboden worden. De lunch is een casado (= traditioneel Costaricaans gerecht) , gemaakt met lokale ingredienten zoals de cassavewortel, rijst, bonen en bakbananen.
  En Doña Rosa kan heerlijk koken! Maar als er geen tijd is voor de lunch, kan de toer ook zonder lunch aangeboden worden.
  Duur van de tour: circa 2 uur.

  1-7 personen zonder lunch: $35pp - $45 pp met lunch
  8-20 personen zonder lunch: $30pp - $ 40 pp met lunch

Optionele excursies in Rincón de la Vieja

 • Canopy Tour

  v.a. USD 45,- p.p.

  Een spectaculaire tour! Onder begeleiding zweeft u van platform naar platform dwars door de jungle. Onderweg kunt u apen tegen komen en geniet u van het prachtige uitzicht. Spectaculair! De prijzen van de excursie verschillen per accommodatie: Buena Vista Lodge: De Canopy tour bij de Buena Vista Lodge heeft 10 kabels. Met heupharnas, handschoenen aan en helm op, loopt u eerst 15 minuten om bij het eerste platform te komen. Daar krijgt u de instructies en gaat de tour van start onder goede begeleiding van meerdere lokale gidsen. Prijs: ca. USD 45,- p.p. Cañon de la Vieja Lodge Bij deze lodge hebben ze een hele mooie canopy tour, die meerdere malen over de kloof slingert. U komt zelfs een keer bijna door het restaurant van de lodge. Spectaculair! Ook deze tour is onder goede begeleiding van meerdere lokale gidsen.

  Prijs: ca. USD 40,- p.p.

 • Nationaal Park Rincon de la Vieja

  v.a. USD 15,- p.p.

  Entreegeld voor het Nationale Park Rincon de la Vieja. LET OP! Het park is op maandag gesloten! Indien u verblijft in de Buena Vista Lodge zijn de kosten circa USD 30,- p.p. inclusief transport en lunch.

 • Paardrijden

  v.a. USD 15 p.p.

  De prijzen van de excursie verschillen per accommodatie: Buena Vista U gaat paardrijden onder goede begeleiding. Ervaring is niet vereist Prijs: USD 15,- p.p. Cañon de la Vieja Lodge U gaat paardrijden onder goede begeleiding. De tocht duurt zo'n twee uur. Ervaring is niet vereist. Prijs: USD 30,- p.p. Rincon de la Vieja Mountain Lodge U gaat paardrijden onder goede begeleiding. De tocht duurt zo'n twee uur en brengt u o.a. naar de natuurlijke modderbaden die in de omgeving te vinden zijn. Ervaring is niet vereist.

  Prijs: USD 35,- p.p.

Optionele excursies in San José

 • Bezoek Irazu vulkaan

  USD 35,- p.p.

  U kunt een kijkje nemen in de spectaculaire krater met gifgroen kratermeer van de actieve Irazú vulkaan. Om te beginnen rijden we naar de vulkaan waar we op 3432 meter langs de hoofdkrater lopen, waar we bij helder weer het kratermeer zien. De paramo vegetatie is mooi en de vergezichten zijn, mits het onbewolkt is, adembenemend. Op deze hoogte is het belangrijk om rustig aan te wandelen. Op de terug weg stoppen we in Cartago bij de basiliek Onze Lieve Vrouwe der Engelen. Dit is een belangrijke bedevaartsoord in Midden Amerika en voor de Costaricanen een zeer belangrijke plek. Telkens op 2 augustus komen de mensen van ver om boetedoening te doen. Het laatste stuk kruipen ze tot bloedens toe richting het altaar. Entreegeld voor het Nationaal Park Irazú, het transport en koffie of thee onderweg zijn inclusief.


Aandachtspunten

 • Deze excursies kunt u in de lokale valuta of, afhankelijk van de bestemming, met Euro's en ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de Xtra-optie (bijzondere sporten/wintersport).